Tο παιχνίδι των ερωτήσεων…….

Ποιο ήταν το καλύτερο σεξ που έκανες ποτέ; Να μία ερώτηση που μπορεί να κάνει το μυαλό σου να πάρει στροφές (θα παγώσω το χρόνο ενώ εσύ θα αναπολείς, οπότε μη βιαστείς να απαντήσεις). Είναι μία ατάκα που χρησιμοποιώ συχνά στη δουλειά μου ως σεξοθεραπευτής και συγγραφέας.
Από τότε που ξεκίνησα να γράφω, δεν μπορώ να κάνω μια βόλτα στους δρόμους χωρίς να με σταματήσει κάποιος: ο κούριερ, ο θυρωρός, ο γείτονας από τον πάνω όροφο – διάολε! Μη σου πω ότι μπορεί και να ξέρω καλύτερα τι είναι αυτό που ερεθίζει το μανάβη μου απ’ όσο ξέρει η γυναίκα του. Στη ζωή μου έχω ακούσει προσεκτικά κάθε άντρα που μου μίλαγε για σεξ – εκατοντάδες από αυτούς από διάφορα μέρη της γης.
Ολα ήταν μέρος της έρευνάς μου για το βιβλίο He Comes Next, του οποίου ομολογώ η έρευνα είχε περισσότερη πλάκα από τη στιγμή που «αναγκάστηκα» να ακούσω πολλές γυναίκες για το τι είναι αυτό που τις ευχαριστεί). Η καλύτερη ερώτησή μου περί σεξ ξεκλειδώνει πόρτες στις αναμνήσεις, στα ταμπού, στα όρια του αντρικού σεξουαλικού χάρτη – τι είναι, δηλαδή, αυτό που τον ερεθίζει. Ακόμα πιο σημαντικό, αποκαλύπτει τι είναι αυτό το κάτι που του λείπει από την παρούσα σεξουαλική ζωή του.
Δεν ακούω μόνο για το καλύτερο σεξ που έκαναν οι άντρες στη ζωή τους. Ακούω για το καλύτερο σεξ που δεν έκαναν και που πάντα το φαντάζονταν ή που ίσως το έκαναν μία και μοναδική λαμπρή φορά και δεν μπορούν να το βγάλουν από το κεφάλι τους. Ενώ μετά χαράς και μεγάλης προθυμίας ένας υποθετικά ξένος μπορεί να μου πει τα σεξουαλικά εσώψυχά του, παρ’ όλα αυτά φοβάται να ζητήσει από τη σύντροφό του να τα πραγματοποιήσει σκεπτόμενος ότι θα την προσβάλει ή ότι θα φανεί αλλόκοτος. Σεξ σε κοινή θέα, τρίο, σεξ με κάμερα, domination – ξέρω με κάθε λεπτομέρεια τι θέλει, τη στιγμή όμως που η γυναίκα της ζωής του δεν ξέρει και δεν έχει ακούσει τίποτα.
Είναι όμως πολύ πιο εύκολο απ’ ό,τι φαντάζεσαι να ανοιχτείς. Ξεκινά με έναν «ερωτικό χάρτη», ένας ορισμός που επινοήθηκε το 1980 από τον John Money, του πανεπιστημίου Johns Hopkins, για να περιγράψει «το σεξουαλικό μονοπάτι που εκφράζεται σε κάθε σεξουαλική φαντασίωση και πράξη του ατόμου». Αυτό ο ερωτικός χάρτης περιέχει τα όσα σου αρέσουν, αυτά που δεν σου αρέσουν, τις φαντασιώσεις και τους φόβους σου. Το τέλειο σεξ είναι εξερεύνηση και ανακάλυψη. Είναι σαν το κυνήγι του χαμένου θησαυρού.Το κόλπο βρίσκεται στο να ρωτάς. Οπότε πήγα και συνάντησα μερικές από τις γυναίκες, στις οποίες είχα πάρει συνέντευξη για το She Comes First, και τις ρώτησα τι πρέπει να πει ένας άντρας ή να κάνει για να πάρει επιτέλους το σεξ που θέλει. Ιδού η λίστα των αποτελεσμάτων με τις γενικές αρχές και τα συγκεκριμένα διδάγματα. Το τέλειο σεξ έχει ακόμη θέση στο μέλλον σου.

Ξεκίνα από τα ρηχά
Πρέπει να διευκολύνεις το δρόμο σου προς μία φαντασίωση. Εγκλιμάτισε πρώτα εκείνη. Αυτό είναι κάτι από τα αρχεία μου, από μία 28χρονη γυναίκα ονόματι Τζένη: «Το αγόρι μου ήθελε σαν τρελός να κάνει σεξ στη φύση – όπως, για παράδειγμα, στην παραλία. Εγώ ήμουν απρόθυμη, αλλά δεν με πίεσε. Μάλιστα, έκανε ακριβώς το αντίθετο: με έκανε να ερεθίζομαι όταν γινόμουν λίγο επιδεικτική. Πρώτα θα μου ψιθύριζε σέξι πράγματα στο αυτί μου όταν θα ήμασταν για φαγητό με φίλους ή θα μου χάιδευε τα πόδια κάτω από το τραπέζι. Στη συνέχεια ήταν δική μου ιδέα να πάμε σε ένα κλαμπ, να μη φοράω εσώρουχα, να τον προκαλώ στα σκοτάδια. Τώρα έχω τη δική μου φαντασίωση: ένα γρήγορο στο ασανσέρ. Τη θάλασσα πλέον την έχω ξεπεράσει».Το δίδαγμα: Η φαντασίωση ξεκινά πρώτα ως ιδέα. Καλλιέργησέ τη μες στο μυαλό της. Το αγόρι της Τζένης όχι μόνο δεν την πίεσε, αλλά την άφησε να πλάσει δική της φαντασίωση. Αν είσαι νευρικός, πες της ότι είχες ένα τρελό όνειρο με πρωταγωνίστρια εκείνη. Κάν τη να το σκαλίσει και να το ψάξει μόνη της. Ισως ανακαλύψει ότι την ενδιαφέρει. Με το να παρουσιάζεις τις φαντασιώσεις σου ως όνειρο, θα αποφύγεις να την κάνεις να αισθανθεί ότι δεν σε ικανοποιεί. Δεν μπορεί να σε κατηγορήσει ότι είχες ένα οργιαστικό όνειρο μαζί της.

Μίλα πριν τραβήξεις
Πριν μπούμε στο νόστιμο ζουμί της υπόθεσης, ένα γρήγορο μάθημα σεξολογίας. Υπάρχουν δύο κοινές κατηγορίες σεξουαλικής στύσης: η αντανακλαστική και η ψυχογενής. Το πρώτο είδος είναι διέγερση μέσω σωματικού αγγίγματος: τρίψε εκεί για να ενεργοποιηθεί. Η ψυχογενής αφορά την πνευματική διέγερση κι άλλες αισθητήριες διεγέρσεις – από το να κάνεις ερωτικές σκέψεις μέχρι να δεις μία μίνι φούστα και να μυρίσεις ένα συγκεκριμένο άρωμα. Οι περισσότερες σχέσεις ξεκινούν με ψυχογενή χαρακτήρα (τα πάντα είναι καινούργια!) και σταδιακά γίνονται αντανακλαστικές – και πολύ συχνά βαρετές.Το σεξ βάσει προγράμματος μπορεί να είναι χρήσιμο για τα πολυάσχολα ζευγάρια, αλλά μπορεί επίσης και να είναι χείριστο δείγμα του αντανακλαστικού σεξ, ένα είδος καταναγκαστικής σεξουαλικότητας. Το τρικ εδώ είναι να προσθέσεις μία δόση ψυχογενούς ερεθισμού. Εδώ ακριβώς είναι που μία φαντασίωση μπορεί να βοηθήσει. Ξεκίνα με το να απολαμβάνεις να μιλάς γι’ αυτήν.

«Το αγόρι μου ήθελε πάρα πολύ να τραβήξουμε ένα βίντεο με σεξ» μου είπε μια γυναίκα. «Στην αρχή σκέφτηκα “με τίποτα”, αλλά μετά μου εκμυστηρεύτηκε το σενάριο που ήθελε να παίξουμε και πράγματι ήταν σκέτη φωτιά. Μιλούσε για τον απαγωγέα και το θύμα του κι ερεθιστήκαμε τόσο πολύ απλώς μιλώντας γι’ αυτό, που δεν χρειαστήκαμε κοστούμια ή κάμερα – αν και βέβαια χρησιμοποιήσαμε κάποιες από τις παλιές γραβάτες του».

Το δίδαγμα: Ερέθισε το μυαλό της και μετά το σώμα της. Μετά από χρόνια ως σεξοθεραπευτής διαπίστωσα ότι οι άνθρωποι δεν εξιτάρονται στο να κάνουν ένα σεξ-βίντεο, γιατί μετά θα θέλουν να καθίσουν σε έναν καναπέ και να δουν τους εαυτούς τους ιδρωμένους και αναμαλλιασμένους. Τους αρέσει γιατί η επιδειξιμανία και η ηδονοβλεψία είναι δύο διάσημοι τύποι φαντασιώσεων, τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Στην έρευνά μου έβγαλα το συμπέρασμα ότι μες στο μυαλό όλων μας ζουν λίγο-πολύ και τα δύο – και δεν παίρνει τελικά και πολλή ώρα για να φτιαχτούμε.

Ενας τύπος είπε ότι το κλειδί για να πείσεις την κοπέλα σου να κάνετε το δικό σας home-made σεξ-βίντεο είναι να «της δώσεις τον έλεγχο στο ενδυματολογικό κομμάτι. Εγώ έδωσα την πιστωτική μου στη γυναίκα μου και της είπα να αγοράσει ένα ρούχο, που θα την κάνει να νιώθει σέξι και άνετη ξεκινώντας με εσώρουχα». Αυτή είναι μία εμπνευσμένη κίνηση και στην τελική θα κρατήσει και τα ρούχα.

Πάρε μπόνους: Στήσε την κάμερα, αλλά μην πατήσεις το record. Ασε την απλώς εκεί να υπάρχει. Γύρνα την LCD οθόνη της προς το μέρος σου ή σύνδεσε την κάμερα με την τηλεόραση για να βλέπετε τους εαυτούς σας. Ετσι, και θα σε θαυμάζεις, αλλά δεν θα μείνεις και πουθενά αποθηκευμένος. Αν της αρέσει η ιδέα, μπορεί να είναι αυτή που την επόμενη φορά θα πατήσει το κουμπί.

Κάνε αυτό το τρίο πραγματικότητα
Αυτή η φαντασίωση έχει γίνει πια ένα δημοφιλέστατο κλισέ, κάτι για το οποίο πάρα πολλοί μιλάνε, αλλά λίγοι το κάνουν. Ομως τα threesomes όντως συμβαίνουν κι έχω τις αποδείξεις. Μου είπε η Aντζελα, 32: «Ηταν ένας τύπος που δεν σταματούσε να μου μιλάει για το πώς θα ήταν να έκανε σεξ με δύο γυναίκες κι ένιωθα: “Τι πάει λάθος με μένα και δεν του είμαι αρκετή”; Με έκανε έξαλλη. Τα πάντα ήταν γύρω από αυτόν και η φαντασίωση έδειχνε εντελώς εγωιστική. Μετά ξεκίνησα να βγαίνω με αυτόν τον τέλειο άντρα και μου είπε ότι είχε μία φαντασίωση με ερωτικό τρίγωνο. Σκέφτηκα: “Ωχ, όχι πάλι τα ίδια”. Αλλά όταν τον ρώτησα το γιατί, μου είπε πόσο όμορφη ήμουν και πόσο σέξι θα ήταν να με έβλεπε να ερεθίζομαι από μία άλλη γυναίκα, και πόσο πολύ λάτρευε την ιδέα τεσσάρων χεριών να χαϊδεύουν το σώμα μου. Οταν, λοιπόν, μου το έθεσε με αυτόν τον τρόπο, μου άρεσε η ιδέα. Επλασε όλη την υπόθεση γύρω από τον δικό μου άξονα -όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη- και ήταν εκπληκτική εμπειρία».

Το δίδαγμα: Κάν’ το σίγουρο ότι αυτή είναι η σταρ της φαντασίωσής σου, κυρίως όταν έχει και συμπρωταγωνιστές. Πρόκειται για ευαίσθητο θέμα για μερικές γυναίκες, οπότε να είσαι 100% σίγουρος ότι τα πάντα είναι ξεκάθαρα από πριν. Οπως ένας 28χρονος άντρας μου είπε κάποτε: «Το κορίτσι μου είπε ότι ήθελε να κάνει πάρτι για τρεις, αλλά δεν ήθελα να το κάνει για μένα. Ηθελα να το κάνει με μένα. Της είπα να κάνει πίσω και ότι την αγαπούσα, ούτως ή άλλως, και πράγματι το εκτίμησε αυτό. Το γούσταρε. Φυσικά και το έκανε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.