27 Νοεμβρίου οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο

Ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου, στις 27 Νοεμβρίου, αρχίζει η πρώτη προθεσμία. Οι πρώτες απολύσεις αφορούν τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν συμπληρώσει τα 35 χρόνια ασφάλισης. Από αυτούς εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ένστολο προσωπικό της πυροσβεστικής, ανάπηροι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες καθώς και άλλες κατηγορίες.
Τι πρέπει να κάνουν αυτοί που εξαιρούνται; Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν καταθέσει την αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να εξαιρεθούν. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχουν ενημερωθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου ότι υπάρχει το όνομά τους στους πίνακες για το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς ή την εφεδρεία.
Όσοι συμπληρώνουν 35 χρόνια έως και τις 31-12-2013 και είναι σε ηλικία 55 ετών θα βγουν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα για 2 χρόνια, θα λαμβάνουν το 60% του βασικού μισθού και αυτό το διάστημα θα λογίζεται ότι είναι συντάξιμο.
Όσον αφορά ΔΕΚΟ, Α.Ε, Ν.Π.Ι.Δ ισχύει ακριβώς το ίδιο καθεστώς με το δημόσιο με μόνη διαφορά ότι δεν υπάρχει το όριο ηλικίας.

Τέλος, σε φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται μπαίνει σε εφεδρεία από 01-01-2012 προσωπικό που είναι απόφοιτοι Δημοτικού ή Λυκείου σε προσωπικό ίσο με αυτό που μεταφέρεται στο φορέα με μοναδικό κριτήριο την μικρότερη προϋπηρεσία. Οι αποφάσεις μεταφοράς του προσωπικού θα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι τις 30-11-2011.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.