2ης επίσκεψη του Φώτη Κουβέλη στην Ηλεία…..

Στα προβλήματα του αγροτικού χώρου επικεντρώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης κατά τη νέα επίσκεψή του στην Ηλεία την προσεχή Τετάρτη.Ο κ. Κουβέλης πρόκειται να έχει συνάντηση με όλους τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς φορείς του ηλειακού κάμπου, το μεσημέρι της Τετάρτης στη Γαστούνη, ώστε να ακούσει από τους ίδιους τα θέματα που τους απασχολούν και να σχηματίσει προσωπική άποψη τόσο για τα γενικά όσο και για τα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του νομού Ηλείας.

Σημειώνεται ότι η Δημοκρατική Αριστερά καταρτίζει το Πρόγραμμά της για τον Αγροτικό Τομέα, το οποίο πρόκειται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα, ενώ προχθές (Πέμπτη) κατέθεσε στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής τις προτάσεις της για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, επισημαίνοντας ότι διεκδικεί μια νέα ΚΑΠ, που θα προστατεύει και θα προωθεί τα πραγματικά συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών, ενώ τονίζει ότι οι τελικές αποφάσεις πρέπει να λάβουν υπόψη τις επισημάνσεις των γεωργών και των κτηνοτρόφων.

Ταυτόχρονα αναφέρει ότι, εκτός από τη διαπραγμάτευση για την ΚΑΠ, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε εθνικό επίπεδο στις υποχρεωτικές και αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο αγροτικός τομέας και σε περιβαλλοντικές προσαρμογές. Η χώρα μας –τονίζει– διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα στη δυνατότητα διεύρυνσης της πρωτογενούς παραγωγής και είναι κρίμα αυτό το πλεονέκτημα να χαθεί για μία ακόμη φορά.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του Φώτη Κουβέλη την ερχόμενη Τετάρτη θα ολοκληρωθεί με πολιτική ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση που θα γίνει στο Λαζαράκειο δημοτικό μέγαρο Αμαλιάδας στις 7:30 μμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.