11 Συμβουλές για να γλυτώσεις από τις θερμίδες των deliveries!…..

Στα ταχυφαγία με φαγητά δυτικού τύπου διατροφής (fast food) διατίθεται πλέον μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών. Έτσι, αντί να παραγγείλετε δύο burger και μία μερίδα πατάτες, μπορείτε να αισθανθείτε τον ίδιο κορεσμό παραγγέλνοντας μία σαλάτα και ένα burger ή ένα σάντουιτς ή μία μακαρονάδα. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσετε την ποσότητα λιπαρών (κορεσμένων και trans λιπαρών) και θα προσλάβετε μεγαλύτερη ποικιλία θρεπτικών συστατικών με λιγότερες θερμίδες.

1.Σε κάθε περίπτωση κατανάλωσης έτοιμου φαγητού (σουβλάκι, πίτσα, fast food) προτιμήστε να συνοδέψετε το γεύμα σας με νερό ή ένα αναψυκτικό τύπου light που δεν θα προσθέσουν επιπλέον θερμίδες, αντί για κάποιο άλλο ρόφημα ή αλκοολούχο ποτό.
2.Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένες πρακτικές συμβουλές που μπορούν να μας βοηθήσουν να επιλέξουμε με περισσότερη σύνεση το φαγητό που πρόκειται να παραγγείλουμε:
3.Μην αφήνεις το στομάχι σου άδειο για πολλές ώρες γιατί είναι σίγουρο ότι η μεγάλη πείνα θα σε οδηγήσει να παραγγείλεις περισσότερο φαγητό απ’ όσο χρειάζεσαι για να χορτάσεις. Ιδανικά, προσπάθησε να αποφασίσεις τι θα παραγγείλεις αρκετές ώρες πριν, όταν ακόμα είσαι χορτάτος/ή από το προηγούμενο γεύμα σου.
4.Αν δεν γνωρίζεις τι περιέχει το πιάτο ή το γεύμα που προτίθεσαι να παραγγείλεις, μη διστάσεις να το ρωτήσεις.
5.Προσπάθησε να καταναλώσεις την ίδια ποσότητα φαγητού που συνηθίζεις να τρως στο σπίτι. Αν το μέγεθος της μερίδας του εστιατορίου είναι μεγαλύτερο, μοιράσου την συνολική ποσότητα με τον συνδαιτυμόνα σου ή διαχώρισε τη συνολική ποσότητα που εσύ θέλεις να καταναλώσεις.
6.Μην ξεχνάς την κατανάλωση λαχανικών. Επέλεξε μαζί με το γεύμα σου και μία σαλάτα ή παρήγγειλε ένα πιάτο που περιέχει και λαχανικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.