Όταν το ροζ “βρωμάει” σεξισμό……

Σεξιστικά στερεότυπα φαίνεται να περιέχει η ταύτιση του ροζ χρώματος με το κοριτσίστικο “προφίλ” σύμφωνα με μια ομάδα Βρετανίδων, η οποία οργάνωσε μια εκστρατεία με την ονομασία “το ροζ βρωμάει” καλώντας τους γονείς να επαναστατήσουν με μποϊκοτάζ!
Oι επικεφαλής της κίνησης, οι αδελφές Έμα και Έιμπι Μουρ, υποστηρίζουν πως οι ροζ αποχρώσεις έχουν εγγενώς σεξιστικές ιδιότητες που οδηγούν τα νεαρά κορίτσια να θεωρούν ως κάτι ανώτερο την ομορφιά έναντι των πρακτικών επιτευγμάτων, ενώ τα υποκινεί σε παθητικότητα.

“Ως αποτέλεσμα, η ομορφιά εκτιμάται περισσότερο από το μυαλό στα κορίτσια”, είπαν στη βρετανική Daily Mail.

Στη διαδικτυακή ιστοσελίδα που έχουν δημιουργήσει οι Βρετανίδες, η οποία έχει την ονομασία Ρink stinks (“το ροζ βρωμάει”), αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η μακροπρόθεσμη έκθεση στο ροζ κάνει τα κορίτσια και τις γυναίκες να έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και περιορισμένες ευκαιρίες.

Στόχος της εκστρατείας είναι “να αμφισβητήσει την κουλτούρα του ροζ” ενώ καλεί τους γονείς να μποϊκοτάρουν τους κατασκευαστές ροζ παιχνιδιών και παιδικών ρούχων, διακόπτοντας τις αγορές.

Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό έχει συγκεντρώσει πάνω από 3.000 υποστηρικτές, μεταξύ των οποίων η Βρετανίδα υφυπουργός Δικαιοσύνης Μπρίττζετ Πρέντις…….

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.