Όταν η Αυγερινοπούλου πήγε να αρπάξει από τον λαιμό (φωτό) τον Γερουλάνο μέσα στην βουλή που είσασταν κύριε Βενιζέλο;

Πλήρη κάλυψη στη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, έσπευσε να παράσχει ο παραλίγο…παραιτηθείς Υπουργός Παύλος Γερουλάνος, όταν κατά την ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, η Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου του ζήτησε να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις που έκανε η Λίνα Μενδώνη περί “μικρής αρχαιολογικής αξίας” των κλαπέντων εκθεμάτων από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η Γραμματέας προφανώς σε μια προσπάθεια υποβάθμισης του απίστευτου γεγονότος είχε δηλώσει ότι τα αρχαία αντικείμενα,που κλάπηκαν (γύρω στα 65) (μεγαλύτερος είναι τελικά ο αριθμός) δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη αρχαιολογική αξία. «Είναι μικρά,χάλκινα και πήλινα, αγγεία και ειδώλια, από αυτά που υπάρχουν κατά χιλιάδες στα μουσεία μας».

Η Αυγερινοπούλου ζήτησε από τον Υπουργό εξηγήσεις και τόνισε ότι «αν αληθεύουν όσα έγραψε γνωστό ειδησεογραφικό σάιτ, η Γραμματέας θα πρέπει τουλάχιστον να απολογηθεί δημόσια στον ελληνικό λαό», διότι κατά πάγια θέση των ειδικών, «τα αρχαιολογικά εκθέματα δεν μπορούν να αποτιμηθούν βάσει του υλικού κατασκευής τους, είναι ανεκτίμητης και ανυπολόγιστης αξίας και αποτελούν πολύτιμο τμήμα της ελληνικής και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».

Ο Υπουργός ο οποίος δεν είχε ενημερωθεί για τις δηλώσεις που έχουν προκαλέσει σάλο, αμφισβήτησε την Αυγερινοπούλου με αποτέλεσμα η δυναμική Διονυσία να σηκωθεί επιτόπου και να σκαρφαλώσει στους υπουργικούς θρόνους ώστε να του δείξει κατά πρόσωπο το δημοσίευμα και όταν του παρασχέθηκε… και κατατέθηκε στα πρακτικά υποστήριξε ότι «η αφοσίωσή της κας Μενδώνη στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση». Εξέφρασε δε την ερμηνεία, ότι η Γραμματέας μάλλον αναφερόταν στην εμπορική αξία των εκθεμάτων στη μαύρη αγορά.

Τι να περιμένει κανείς από τον Υπουργό, που δήλωσε ότι «είτε είχαμε έναν φύλακα, είτε 40» στην Αρχαία Ολυμπία το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο;

Τότε ο Βενιζέλος σιώπησε. Διότι για την Πατρίδα σιωπούν. Αν είναι όμως για τον εσωκομματικό θρόνο, τότε πάνε σύννεφο οι παραπολιτικές διαρροές για τα “γυμναστήρια”…

olympia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.