ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ IPU ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΑ

avgerinopoulou

Ψήφισμα, με το οποίο ζητά από τις κυβερνήσεις και τη διεθνή κοινότητα να κινητοποιηθούν επειγόντως, στηρίζοντας τις χώρες που πλήττονται από τον ιό του έμπολα εξέδωσε σήμερα η 131η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (I.P.U.) στη Γενεύη.

Το ψήφισμα, που εγκρίθηκε και με τη συμφωνία της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, στην οποία μετέχει η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου ζητά από τα κράτη, τους διεθνείς δωρητές, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα να ενισχύσουν άμεσα και να αυξήσουν την οικονομική, ιατρική και επιμελητειακή υποστήριξη προς τις χώρες που έχουν ήδη πληγεί από τον ιό, αλλά και να ενισχύουν τα συστήματα υγείας και τα μέτρα πρόληψης σε όλα τα κράτη του πλανήτη προκειμένου να περιοριστεί η επιδημία. Το ίδιο ψήφισμα καλεί και την ακαδημαϊκή κοινότητα να εντείνει τις έρευνές της προκειμένου να βρεθεί θεραπεία, που θα αντιμετωπίζει τον ιό.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου ενημέρωσε για το ψήφισμα του IPU τον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη, καθώς και την Πρόεδρο του Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ν.Ο κ. Τζένη Κρεμαστινού σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και στη χώρα μας.

Η Διακοινοβουλευτική Ένωση, στην οποία μετέχουν βουλευτές από 167 χώρες του πλανήτη, σημειώνει στο ψήφισμά της ότι ο Έμπολα μπορεί να προκαλέσει ανθρωπιστική καταστροφή με ανυπολόγιστες συνέπειες, αν δεν υπάρξει συντονισμός μεταξύ των κρατών. Επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι ήδη η επιδημία έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους στις πλέον φτωχές χώρες του κόσμου, ενώ παράλληλα επιδεινώνει την κατάσταση της οικονομίας τους και προσθέτει σε πολιτική αστάθεια.

Η Διακοινοβουλευτική Ένωση σημειώνει ότι τα κοινοβούλια θα πρέπει να ψηφίσουν νομοθεσίες που θα βελτιώσουν την κατάσταση των συστημάτων υγείας των χωρών έτσι ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται σε επείγουσες ιατρικές ανάγκες. Παράλληλα, προτείνεται ο τομέας βελτίωσης της δημόσιας υγείας να ενταχθεί τα επόμενα χρόνια σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.