Χωρίς φάρμακα Πασχαλιάτικα οι ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες!

Το δικό τους Γολγοθά περνούν μέσα στο Πάσχα οι χρονίως πάσχοντες καθώς το τελευταίο διάστημα τα ακριβά φάρμακα που ενδείκνυνται για χρόνια νοσήματα διατίθενται μόνο από τα νοσοκομεία τα οποία όμως τις περισσότερες φορές δεν τα διαθέτουν.

Αποτέλεσμα είναι οι απελπισμένοι ασθενείς να σπεύδουν στα φαρμακεία της γειτονιάς τους όπου όμως δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας με ανακοίνωσή τους γνωστοποιούν στους Έλληνες πολίτες που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες (π.χ. καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας, μεταμόσχευση νεφρού κ.α.) ότι “η μη ανεύρεση των φαρμάκων τους, βαρύνει αποκλειστικά και μόνο αυτούς, οι οποίοι με νέα Υπουργική απόφαση όρισαν ότι τα φάρμακα αυτά θα χορηγούνται αποκλειστικά και μόνο από τα νοσοκομεία. Προφανώς μη γνωρίζοντας ότι τα νοσοκομεία για διαφόρους λόγους δεν τα έχουν, στερούν το δικαίωμα να διατίθενται αυτά σε αυτή την περίπτωση απ τα ιδιωτικά φαρμακεία”.

Όπως σημειώνουν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών: “Έτσι αντιμετωπίζουμε το εξής φαινόμενο :

Απελπισμένοι Έλληνες πολίτες που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες να μην βρίσκουν τα φάρμακα τους στα νοσοκομεία και να μην μπορούν να εκτελέσουν τις συνταγές τους στα ιδιωτικά φαρμακεία αφού οι εταιρείες με την ανωτέρω Υπουργική απόφαση δεν τα διαθέτουν στα ιδιωτικά φαρμακεία.

Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση, η οποία στο όνομα «επίτευξη στόχων» έχει διαλύσει την υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη του Ελληνικού λαού. Θα είναι ευχής έργο να μην θρηνήσουμε θύματα από αυτή την ανάλγητη, αντικοινωνική και καταστροφική για την χώρα πολιτική”.

Πηγή: iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.