Χριστουγεννιάτικος μποναμάς και για τους αγρότες της Ηλείας

“Ζεσταίνονται” σήμερα οι αγρότες στην Ηλεία και σε όλη τη χώ ρα, καθώς το υπουργείο αγροτικής Ανάπτυξης κατάφερε να βρει τελικά λύση στο θέμα της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης. ‘Ετσι σήμερα θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των αγροτών με τα ποσά της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης ενώ την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, οι δικαιούχοι θα μπορούν να πάρουν το “ζεστό” χρήμα στα χέρια τους. Πρόκειται για το 50% της ενιαίας ενίσχυσης που ανέρχεται στα 1.004.772.619 ευρώ που αντιστοιχούν σε 700.098 δικαιούχους.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

«Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τον προγραμματισμό η διαδικασία ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ήδη το επεξεργασμένο αρχείο (δισκέτα) με τα ονόματα των δικαιούχων έχει αποσταλεί στην ΑΤΕ.

Το όλο εγχείρημα ήταν τεχνικά και οικονομικά δύσκολο. Μετά την πληρωμή της προκαταβολής τον Νοέμβριο με συντονισμένες προσπάθειες έγινα οι διορθώσεις του μεγαλύτερου αριθμού προβλημάτων από τις οργανώσεις των παραγωγών και οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη των αγροτών για έγκαιρη πληρωμή πριν τις γιορτές.

Το θέμα της εξεύρεσης των πόρων 1 δις € αποτέλεσε, αμέσως μετά την πληρωμή της προκαταβολής (10/11/2011), πρώτη προτεραιότητα του ΥΠΑΑΤ γνωρίζοντας τα προβλήματα ρευστότητας των τραπεζών από τα οποία δεν εξαιρείται και η ΑΤΕ. Σε συνεργασία με το Υπ. Οικονομικών τον Υπουργό Ε. Βενιζέλο και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Φίλλιπο Σαχινίδη και σε συνεργασία με την Διοίκηση της ΑΤΕ έγινε κατορθωτή χθες το απόγευμα η εξασφάλιση της αναγκαίας ρευστότητας του 1 δις €.

Η πληρωμή αυτή στην παρούσα οικονομική κρίση θα συμβάλει σημαντικά ενόψει και των εορτών στην οικονομική δραστηριότητα της υπαίθρου και τον προγραμματισμό της παραγωγής από πλευράς αγροτών.
Η πληρωμή αφορά 700.098 δικαιούχους και το καταβαλλόμενο ποσό ανέρχεται σε 1.004.772.619 €
.

 

Η διαδικασία της πίστωσης των λογαριασμών θα αρχίσει από την ΑΤΕ την Πέμπτη 22.12.2011 το βράδυ και οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν ανάληψη από την Παρασκευή 23.12.2011
Από την Πέμπτη το απόγευμα μετά τις 18.00 οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται για το ποσό της πληρωμής ή για τα προβλήματα της πληρωμής είτε μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) είτε μέσω του αριθμού τηλεφώνου 1540.»

ilialive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.