Χρηματοδότηση προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών από τους Δήμους

kounoupi6134a_368561592

Το Υπουργείο υγείας καλεί τους δήμους να εξασφαλίσουν έγκαιρα τις σχετικές πιστώσεις στα πλαίσια της κατάρτισης του ετήσιου προϋπολογισμού τους για την υλοποίηση προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2015.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο με επιστολή που έστειλε στους δήμους, τα κουνούπια αποτελούν ένα σοβαρότατο παράγοντα τόσο επιβάρυνσης της οικονομίας των περιοχών με αυξημένους πληθυσμούς κουνουπιών, όσο και κινδύνου εξάπλωσης ασθενειών που είναι φορείς τους.

Η καταπολέμηση των κουνουπιών γίνεται με τη ταυτόχρονη εφαρμογή πολλών μεθόδων και πρέπει να αρχίζει νωρίς, όταν τα κουνούπια βρίσκονται στο στάδιο της προνύμφης, γιατί όταν ωριμάσουν στο στάδιο του ακμαίου, η καταπολέμησή τους καθίσταται πολύ δυσκολότερη.

Η έγκαιρη, λοιπόν και ταυτόχρονη έναρξη προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών σε όλη την επικράτεια θεωρείται κύριας σημασίας μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας από ασθένειες που μεταδίδονται στον άνθρωπο μέσω αυτών, π.χ. από τον ιό του Δυτικού Νείλου, το πλασμώδιο της ελονοσίας κλπ καθώς και ασθένειες σε ζώα όπως ο ιός του καταρροϊκού πυρετού (BTV).

 

silvercity

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.