Χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για πρόσβαση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στις παραλίες

Το Υπουργείο Οικονομίας-Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία για το ΕΣΠΑ, ξεκινά ένα νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τις απαραίτητες υποδομές για την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα των ΑμεαΑ και γενικά ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Ειδικότερα, το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με τίτλο “Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών”, αφορά την δημιουργία κατάλληλων μη μόνιμων υποδομών για την αυτόνομη πρόσβαση εμποδιζόμενων ατόμων στην θάλασσα, λυόμενα αποδυτήρια, φορητούς χώρους υγιεινής, διαδρόμους και ράμπες, χώρους σκίασης και προστασίας λουόμενων και ειδικούς χώρους στάθμευσης.

Ο προϋπολογισμός του εν λόγω προγράμματος ανέρχεται σε 5.000.000 ευρώ με ανώτατο όριο ανά υποδομή τα 60.000 ευρώ, και δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι παραθαλάσσιοι Δήμοι και η ΕΤΑ- Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου.

Τέλος, στόχος του προγράμματος είναι η αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών που παρουσιάζει το πλούσιο παραλιακό μέτωπο της χώρας και έχει ως στόχο την συμβολή στην ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων και την προσέλκυση επισκεπτών ατόμων με αναπηρίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.