Χελωνίτης Κόλπος : Όλοι μαζί για την εκκίνηση του πρωτοποριακού εγχειρήματος (φώτο+βίντεο)

Δεν σας κρύβουμε ότι δεν ήμασταν αισιόδοξοι για αυτήν την κίνηση από την συγκεκριμένη ομάδα του ΧΕΛΩΝΙΤΗ ΚΟΛΠΟΥ .

Μετά την χθεσινή Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Λαζαράκειο Μέγαρο στην Αμαλιάδα αλλάξαμε γνώμη για την κίνηση αυτή .

«Ανεβάσαμε» όλο σχεδόν το βίντεο της εκδήλωσης για να δείτε όλοι, τι ειπώθηκε και τι δεσμεύτηκαν κάποιοι φορείς γιαυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα .

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εκδήλωση ήταν απών (έρχονται εκλογές να τους θυμηθούμε) ενώ είχαν καλεστεί, Οι βουλευτές του Σύριζα ,ο Υφυπουργός παιδείας κ.Μπαξεβανάκης ,ο εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας ,ο Βουλευτής Ηλείας κ.Τζαβάρας,ο Δήμαρχος Πηνειού και η Σημαντικότερη απουσία, το Επιμελητήριο Ηλείας και ειδικότερα ο κ.Αντώνης Παρασκευόπουλος ο υποτιθέμενος εκπρόσωπος της Αμαλιάδας στο επιμελητήριο Ηλείας .

Ένα μεγάλο μπράβο Αξίζει σε αυτούς που αψηφώντας την γραμμή του «Συστήματος του Πύργου» παρευρέθηκαν στην Ημερίδα και δεν «κοστολόγησαν» σημαντικότερη εκδήλωση για την Ηλεία την κοπή της πίτας στο σχολείο Ρουπακίου .(Χωρίς να θέλουμε να προσβάλουμε την εκδήλωση στο Ρουπάκι).

Δείτε ποιοι έδωσαν το παρών :

Παρευρέθηκαν:

Δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

Αντιπεριφερειάρχης κ.Γεωργιόπουλος

Αντιδήμαρχος Πύργου κ.Σκαρτσάρης

Εκλεγμένος Δήμαρχος Ζαχάρως, κ.Πανταζής

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κ. Δ.Χάρδας

Δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας

Πρώην Βουλευτής, Παναγιώτης Αδραχτάς

Επικεφαλής Αντιπολίτευσης Επιμελητηρίου, Κ. Λάμπρου και οι εκλεγμένοι της Παράταξης του .

Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου- Ηπείρου, Νίκος Παπαθεοδώρου

Ο Πρόεδρος του επιχειρηματικού συλλόγου Ηλείας και μέλος της ΕΣΕΕ Μαραγκός Γεώργιος

Αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κ.Παν.Αλεξόπουλος

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΧΕΛΩΝΙΤΗ ΚΟΛΠΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018, ΛΑΖΑΡΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ:

Συντονιστής:

Τσαούσης Διονύσιος: Οδοντίατρος – Ιδρυτικό μέλος Κινήματος Φίλων Χελωνίτη Κόλπου

Μέλη:

Αλεξόπουλος Παναγιώτης: Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Εθελοντής Διοργάνωσης Αθλητικών και Ναυταθλητικών Δράσεων στον Χελωνίτη Κόλπο

 Ανδριοπούλου Φωτεινή: Επιχείρηση “HOTEL ARMONIA” Κουρούτας – Εθελόντρια Διοργάνωσης του 1ου Φεστιβάλ Χελωνίτη Κόλπου

 Καραχάλιος Γεώργιος: Καρδιολόγος – Εθελοντής για τη λειτουργία του ΣΙΝΕ ΜΑΡΑΘΙΑ

Καραφλός Νίκος: Επιχείρηση “HOTEL DEXAMENES” Κουρούτα – Εθελοντής για τη Δημιουργία Αίθριου Μουσείο Χερσαίας και Θαλάσσιας Μεταφοράς στην πλατεία Κουρούτας

Ευθυμίου Παναγιώτης: Αντιπρόεδρος Πανηλειακού Συλλόγου ΑμεΑ – Πανελλήνιος Πρωταθλητής Άρσης Βαρών ΑμεΑ – Εθελοντής για την διοργάνωση του Α΄ Πανελλήνιου Παραθεριστικού Κέντρου ΑμεΑ στην Κουρούτα

Σαμψούνης Σπύρος: Επιχειρηματίας Χωματουργικών Έργων – Εθελοντής Εργασιών για τον καθαρισμό του παραλιακού δάσους

Χέλμης Σπύρος: Αρχιτέκτων – Μέλος της Εθελοντικής Ομάδας για την εκπόνηση της οριστικής αρχιτεκτονικής μελέτης για το Διεθνές Εναλλακτικό Δασικό Τουριστικό Χωριό Χελωνίτη Κόλπου

Λαμπροπούλου Σταυρούλα: Επιχειρηματίας πλατείας Ανεμομύλου – Εθελόντρια διοργάνωσης πτήσεων παρατήρησης με αερόστατο στο Χελωνίτη Κόλπο

Μπιρμπίλης Εμμανουήλ: Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας – Εθελοντής Νομοθετικής Τεκμηρίωσης της Ανώνυμης Εταιρείας Λαϊκής Βάσης Χελωνίτη Κόλπου Δήμου Ήλιδας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:

ΩΡΑ 11:00 – ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

 • ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ: Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

 

 • « Διεθνές Εναλλακτικό Δασικό Τουριστικό Χωριό Χελωνίτη Κόλπου και Δημιουργία Ηλειακού Χωριού Απόδημου Ελληνισμού ΑΜΕΡΙΚΗΣ – ΚΑΝΑΔΑ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ» ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δημήτρης Κράλλης (Δήμαρχος Αμαλιάδας 1995 – 1998)

 

 • ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου

 

 • ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ για δημιουργία Πανελλήνιου Κέντρου Beach Volley στο Χελωνίτη Κόλπο

 

 • ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , Βουλευτές Ηλείας, Δήμαρχοι Δήμων Ν. Ηλείας, Επιμελητήριο Ηλείας, Εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων Ηλείας και Δήμου Ήλιδας, Ενεργοί Πολίτες κ.α.

ΩΡΑ 14:00 – Συμπεράσματα Ημερίδας, Κοινό ψήφισμα συμμετεχόντων ημερίδας, Δευτερολογία Δημάρχου Ήλιδας

ΩΡΑ 14:30 – ΛΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

*Επίσκεψη σε Δάσος Μαραθιάς και σε Μύτικα Παλουκίου


ΨΗΦΙΣΜΑ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Σήμερα, 14 Ιανουαρίου 2018, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, διεξήχθησαν οι εργασίες της Αναπτυξιακής Ημερίδας Χελωνίτη Κόλπου, με στόχο την δημιουργία Διεθνούς Εναλλακτικού Δασικού Τουριστικού Χωριού, καθώς και την Οργάνωση Ηλειακού Χωριού Απόδημου Ελληνισμού ΑΜΕΡΙΚΗΣ – ΚΑΝΑΔΑ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος των συμμετασχόντων, με καταληκτική βούληση την προώθηση και υλοποίηση του εκδηλουμένου εγχειρήματος.

Κατόπιν αυτών, ομόφωνα αποφασίστηκε και προτείνεται σχετικά με την εν λόγω πρόταση:

 1. Ο Δήμος Ήλιδας να καταθέσει αίτημα προς του Υπουργείο Περιβάλλοντος για παραχώρηση χρήσης στον Δήμο Ήλιδας για 50 έτη, των 1.100 στρεμμάτων της δασικής έκτασης.

 

 1. Ο Δήμος Ήλιδας να αναλάβει πρωτοβουλία και αφού να έλθει σε συνεννόηση με τον Δήμο Πηνειού, από κοινού να ζητήσουν την παραχώρηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος των 240 στρεμμάτων δασικής έκτασης του παραλιακού δάσους Σαβαλίων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια και των δύο δήμων, προκειμένου να υλοποιηθεί απρόσκοπτα το προτεινόμενο τουριστικό μοντέλο.

 

 1. Όλοι οι παρευρισκόμενοι στην σημερινή ημερίδα θεσμικοί εκπρόσωποι αρχών και φορέων, όπως και οι απλοί πολίτες, δεσμευόμενοι ο καθένας από τον χώρο ευθύνης τους, να συμβάλλουν θετικά για τη νικηφόρα έκβαση του αναπτυξιακού εγχειρήματος, αρχής γενομένης με την έγκριση του παρόντος ψηφίσματος κοινών συμπερασμάτων.

 

 1. Να διαβιβαστεί δια μέσω του Δήμου Ήλιδας το παρόν ψήφισμα και το σύνολο των συμπερασμάτων –όπως και το αναλυτικό πλάνο των αναπτυξιακών μας προτάσεων–, στο γραφείο του Πρωθυπουργού, με το αίτημα να συμπεριληφθούν ως βασικό θέμα ανάπτυξης της Ηλείας κατά το προγραμματισμένο από την πολιτική ηγεσία του τόπου Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη Δυτική Ελλάδα, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενος διάστημα στην Πάτρα.

Χαιρετισμός της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά

 στην αναπτυξιακή ημερίδα του Κινήματος Φίλων Χελωνίτη Κόλπου

14.1.2018

Αγαπητοί Φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά  απευθύνω χαιρετισμό στις εργασίες της αναπτυξιακής ημερίδας για τον Χελωνίτη κόλπο.Θέλω να σας συγχαρώ θερμά για το έντονο ενδιαφέρον σας και την ισχυρή σας βούληση, που αποτυπώνεται  μέσα από την ίδρυση του Κινήματος Φίλων του Χελωνίτη, προκειμένου να αποκτήσει η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ήλιδας  νέες αναπτυξιακές προοπτικέςμέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες με επίκεντρο τον τουρισμό.

Ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια και ιδέα

 • που έχει ως στόχο την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και το φυσικό πλούτο της περιοχής,
 • που προάγει την αειφορία,
 • που αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομία και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και ταυτότητα της κάθε περιοχής,

και με τη διασφάλιση αυτών των προϋποθέσεων, δημιουργεί νέα αναπτυξιακά οφέλη  που θα διαχυθούν στις τοπικές κοινωνίες.

 

Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε  πολύ δυναμικά από το 2015  την εθνική τουριστική πολιτική με στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα. Πετύχαμε για τρεις διαδοχικές χρονιές τις υψηλότερες επιδόσεις σε όλα τα τουριστικά μεγέθη και την ισχυροποίηση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού με στρατηγικούς άξονες

 • Την επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου
 • Το άνοιγμα σε νέες ξένες τουριστικές αγορές επισκεπτών υψηλής αγοραστικής δύναμης
 • Την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών
 • Την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού
 • Και την προσέλκυση νέων επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας, που ενισχύουν την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος.

 

Ο τουρισμός αποτελεί ισχυρή κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη και είναι η μεγάλη επένδυση στο μέλλον μας.

Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζω την επίσημη παρουσίαση του σχεδιασμού σας με την υποστήριξη των τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας, για  τη δημιουργία διεθνούς εναλλακτικού δασικού τουριστικού χωριού καθώς και του Ηλειακού χωριού Απόδημου Ελληνισμού,  και εύχομαι καλή επιτυχία στην ημερίδα σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.