“Φτερά” έκαναν 3,5 δισ. ευρώ απο τις ελληνικές τράπεζες το Νοέμβριο….

Το κύμα φυγής των καταθέσων απο τις τράπεζες συνεχίστηκε και το Νοέμβριο παρά την εξομάλυνση της πολιτικής κατάστασης.Φαίνεται όμως οτι η οκρωμοσία της νέας κυβέρνησης Παπαδήμου δεν ήταν ικανή να βάλει “φρένο” στους Ελληνες που “σήκωναν” τις καταθέσεις τους.
Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας το Νοέμβριο το συνολικό απόθεμα των καταθέσεων που διατηρούν στις ελληνικές τράπεζες επιχειρήσεις και νοικοκυριά μειώθηκε περαιτέρω κατά 3,5 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 172,9 δισ. ευρώ από 176,4 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Συνολικά από την αρχή του 2011 οι τράπεζες έχουν χάσει καταθέσεις ύψους 36,7 δισ. ευρώ, επιτείνοντας έτσι το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.
Υπενθυμίζεται οτι στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αποκάλυψε πως μόνο τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του ’11 και τις 10 πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου (οπότε υπήρχε η έντονη πολιτική αστάθεια μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος) έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες 13-14 δις ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.