Φεύγουν μαζικά οι ελληνικοί πιστωτικοί όμιλοι από τα Βαλκάνια

pic-0-norm.jpg

Οριστική και σχεδόν… τετελεσμένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών να αποχωρήσουν από τα Βαλκάνια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα «βγουν» πωλητήρια σε όλες τις θυγατρικές τους, που υπάρχουν ακόμα, στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Κι έτσι, ένας προνομιακός χώρος ανάπτυξης για το ελληνικό επιχειρείν θα περάσει οριστικά στο περιθώριο.

Οι ελληνικοί όμιλοι θα πουλήσουν τράπεζες, ασφαλιστικές και ό,τι άλλες θυγατρικές έχουν στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν κεφάλαια, που τους είναι απαραίτητα για να χρηματοδοτήσουν τα κενά τους.

Η σχετική απαίτηση είναι της τρόικας, η οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να βάλει ούτε ευρώ από το αποθεματικό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), αν προηγουμένως οι ίδιες οι τράπεζες δεν πουλήσουν περιουσιακά τους στοιχεία, που μπορούν να βγουν προς πώληση.

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, πωλείται και η Finansbank στην Τουρκία, που ουσιαστικά αποτελεί το διαμάντι του ελληνικού τραπεζικού στέμματος στο εξωτερικό. Όπως προαναφέρθηκε, τα πωλητήρια των βαλκανικών θυγατρικών πρόκειται να «βγουν» μέσα στις προσεχείς εβδομάδες και οι ρευστοποιήσεις να ξεκινήσουν άμεσα. Το θέμα είναι σε τι τιμή…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.