Φέκτερ: Η Αυστρία θα κάνει υποχωρήσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

 Φέκτερ: Η Αυστρία θα κάνει υποχωρήσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Η Αυστρία είναι έτοιμη να άρει τις ενστάσεις της όσον αφορά στην αναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών της ΕΕ για φορολογικά θέματα με χρηματοοικονομικά κέντρα που δεν ανήκουν σε αυτήν, δήλωσε σήμερα η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ.

«Υποθέτω ότι μπορεί να απεμπλακεί σήμερα», είπε η Φέκτερ μιλώντας προς δημοσιογράφους για το θέμα αυτό στις Βρυξέλλες, όπου διεξάγεται το Εκοφίν.

Η Φέκτερ διευκρίνισε πως η Βιέννη θα συναινούσε στο να δοθεί εντολή αναδιαπραγμάτευσης με την Ελβετία, το Λιχτενστάιν, το Μονακό, στην Ανδόρα και το Σαν Μαρίνο διότι αυτό θα αντανακλούσε τις διεθνείς εξελίξεις, θα σήμαινε την επιδίωξη περισσότερης διαφάνειας όσον αφορά ανώνυμες τοποθετήσεις κι επενδύσεις καθώς και ότι θα γίνονταν σεβαστές συμφωνίες οι οποίες έχουν συναφθεί σε διμερές επίπεδο.

Η Φέκτερ απέρριψε πάντως κάθε εκτίμηση ότι η αναστροφή αυτή από μέρους της αυστριακής κυβέρνησης σηματοδοτεί το τέλος του τραπεζικού απορρήτου στην Αυστρία, επιμένοντας πως «αυτό παραμένει ως έχει» και διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως δεν θα παραχωρηθεί «ουδεμία προστασία σε όσους διαπράττουν φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.