Υψηλές προσδοκίες για οικονομική συνεργασία

 Υψηλές προσδοκίες για οικονομική συνεργασία

Με σκοπό την ενίσχυση της οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας και την προσέλκυση επενδύσεων αναχωρεί σήμερα για επίσημη επίσκεψη στην Κίνα ο  Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Την Πέμπτη θα βρίσκεται στο Πεκίνο όπου  θα μιλήσει στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών. Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. LiKeqiang και θα παρακαθίσει σε δείπνο που πραγματοποιείται προς τιμήν του.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Ελληνοκινεζικό Business Forum και την ίδια ημέρα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας κ.Zhang Dejiang και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Xi Jinping.

Το Σάββατο 18 Μαΐου, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην πόλη Χαντζόου, όπου θα συναντηθεί με τον Κυβερνήτη της Περιφέρειας και θα μιλήσει στο WorldCultural Forum, ενώ στη συνέχεια θα πάει στην Σαγκάη όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο της πόλης και θα μιλήσει  σε Επιχειρηματικό Forum.

 Ο κ. Σαμαράς θα έχει αρκετές συναντήσεις με κρατικούς αξιωματούχους  και επικεφαλής Κινεζικών επιχειρηματικών Ομίλων. Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσει ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών που θέλουν να αξιοποιήσουν το πολιτικό κλίμα για να κλείσουν επιχειρηματικές συμφωνίες.

Από κυβερνητικής πλευράς μαζί του θα είναι οι υπουργοί Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης,  ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης και οι σύμβουλοί του κ.κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου.

Την Κυριακή 19 Μαΐου, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί για επίσκεψη εργασίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Αντικείμενο θα είναι η προοπτική ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών καθώς μάλιστα είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ όπου έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αζέρικα κεφάλαια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.