ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ: Ελπίδες για ξεκίνημα των έργων στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος

patra-pyrgos Να ξεκινήσουν τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος, συνολικού μήκους 87 χιλιομέτρων, το 2014 με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 σχεδιάζει το υπουργείο Υποδομών. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου ο σχεδιασμός είναι το έργο να κατασκευαστεί ως ενιαίο δημόσιο και να περικοπεί από τη σύμβαση παραχώρησης από την κοινοπραξία που το έχει αναλάβει.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζει στα «ΝΕΑ» ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Σίμος Σιμόπουλος, «μέχρι στιγμής κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση αλλά δεν έχει μπει καμία υπογραφή». Η σύμβαση αναμένεται να πάει στη Βουλή εντός των προσεχών εβδομάδων και το 90% των χρημάτων αναμένεται να δοθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Στο τμήμα Πάτρα – Πύργος οι απαλλοτριώσεις για την κεντρική αρτηρία, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν δοθεί σε ποσοστό 75%. Στο μεταξύ, όπως έγινε χθες γνωστό από το υπουργείο Υποδομών, το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για την κατάργηση του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).

Και αυτό επειδή, όπως επισημαίνουν από το υπουργείο, «με την ανάθεση της κατασκευής των αυτοκινητόδρομων σε εταιρείες ειδικού σκοπού και την εκχώρηση σε αυτές των διοδίων σήμερα ουσιαστικά έχει εκλείψει ο λόγος ύπαρξής του».

 

 

 

 

patrastimes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.