ΥΠΕΣ: Στο ΑΣΕΠ πλέον το θέμα των προσωρινών πινάκων εργαζόμενων Δήμων

Στην «τελική φάση» έχει περάσει το ζήτημα των εργαζομένων, που απασχολούνται στους Δήμους, βάσει προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ, προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία διασφάλισης της εργασίας της συγκεκριμένης κατηγορίας, σύμφωνα με  το άρθρο 82 του ν.4483/2017 (Πολυνομοσχέδιο).

Πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών τόνισαν ότι, η διαδικασία από το Υπουργείο έχει ολοκληρωθεί και πλέον απομένουν θέματα δικαιοδοσίας του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού. «Από τη δική μας πλευρά ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τους απασχολούμενους σε δήμους, βάσει των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ. Το θέμα βρίσκεται, πλέον, στο ΑΣΕΠ, το οποίο πραγματοποιεί κάποιους τελικούς ελέγχους. Το Υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί του, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να διεκπεραιωθεί η εφαρμογή της σχετικής νομοθετικής πρόβλεψης», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ΑΣΕΠ, έγινε γνωστό ότι, η διαδικασία των τελικών ελέγχων προχωρά, ενώ ήδη έχουν υπάρξει σχετικές εγκρίσεις – υπογραφές, χωρίς ωστόσο να ορίζουν σαφές χρονικό διάστημα, για το εάν οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος έτους ή αρχές του ερχομένου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.