« ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

konstantopoulos2«Τοποθέτηση , διαπίστωση του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Οκτωβρίου.

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, χωρίς να μασά τα λόγια του και χωρίς περιστροφές ,όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει, δεν δίστασε για ακόμα μία φορά να θίξει ένα θέμα που κανένας άλλος δεν θα τολμούσε να θίξει ,αψηφώντας το όποιο κόστος μπορεί να έχει .
Καυτηρίασε έντονα ( που κατά την γνώμη του έχει) την κακή εικόνα λειτουργίας του Δήμου  και το επίπεδο ποιότητας εξυπηρέτησης και παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Δημότες από τους υπαλλήλους του Δήμου στις διάφορες υπηρεσίες του. Το ανθρώπινο δυναμικό θα πρέπει να αποτελεί τον «καθρέφτη» της καλής οργάνωσης και της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου και να διασφαλίζει την όσο το δυνατόν καλύτερη κι αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των Δημοτών.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δημοτικός Σύμβουλος ,κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ,απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στον Δήμαρχο, στους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων ,στο σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων αλλά και ονομαστικά στον πρώην Δήμαρχο κ. Γιάννη Λυμπέρη και στον κ. Σμέρο –επικεφαλή της ελάσσονος αντιπολίτευσης- ο οποίος μάλιστα λίγο πριν είχε αναφερθεί στην οργάνωση του Δήμου, ο κ .Κωνσταντόπουλος ανέφερε τα εξής :
«Δυστυχώς με μεγάλη μου λύπη κι απογοήτευση διαπιστώνω ότι όταν κάποιος Δημότης επισκέπτεται τις υπηρεσίες του Δήμου για να εξυπηρετηθεί ή για να ζητήσει λύση ή βοήθεια σε κάποιο θέμα του ,στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι υπάλληλοι τον αντιμετωπίζουν με αδιαφορία και με το ύφος «λες και τους έχεις σκοτώσει την μάνα». Την ίδια ακριβώς απαράδεκτη στάση κρατούν ,όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς, και ορισμένοι Προϊστάμενοι και Διευθυντές υπηρεσιών του Δήμου.»
Συνεχίζοντας ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε : «Οι εκλογές τελείωσαν και πολιτική προϊσταμένη Αρχή του Δήμου για την επόμενη 5ετία είναι η νέα Δημοτική Αρχή και αυτό θα πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό σε όλους . Κοιτάζοντας τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αλλά και τα προβλήματα του Δήμου μας ,τα οποία είναι πολύ σοβαρά και χρήζουν άμεσης και ουσιαστικής επίλυσης ,θα πρέπει όλοι μαζί να συμπράξουμε και να στηρίξουμε από κοινού τον Δήμο μας και του Δημότες μας ιδιαίτερα στην τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε.»
Η παρέμβαση αυτή του Δημοτικού Συμβούλου κ. Κωνσταντόπουλου μπορεί να μην ήταν αναμενόμενη και να ξάφνιασε ,ωστόσο κανένας από τους παρευρισκόμενους είτε της νέας Δημοτικής Αρχής είτε της προηγούμενης είτε της αντιπολίτευσης δεν διέψευσε σε τίποτα ούτε έδειξε να διαφωνεί έστω και στο ελάχιστο με τα λεγόμενά του. Αντιθέτως έδειξαν πως συμφώνησαν όλοι σιωπηρώς μαζί του και πως είναι γνώστες της καταστάσεως , αν και απέφυγαν να πάρουν φανερά θέση σε ένα θέμα που η αλήθεια είναι πως χρειάζεται πολλή τόλμη για να το θίξεις.
Την τόλμη αυτή και το θάρρος που απαιτείται για να αναδεικνύει κανείς θέματα -«αγκάθια» φαίνεται πως έχει ο κ. Κωνσταντόπουλος κι όπως όλα δείχνουν θα τηρήσει τα πιστεύω και τις δεσμεύσεις που έδωσε προεκλογικά και πως δεν θα επιτρέψει να συγκαλύπτονται καταστάσεις και γεγονότα. Η πολιτική και η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν ανάγκη από τέτοια πρόσωπα που θα αναδεικνύουν τις αλήθειες και θα αψηφούν το όποιο πολιτικό κόστος προς το κοινό όφελος της κοινωνίας .
Κλείνοντας, ας αναφέρουμε πως το μοναδικό σχόλιο ,επί της παρεμβάσεως του κ. Κωνσταντόπουλου έγινε από τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης ,κ .Κολόσακα ο οποίος χωρίς να διαφωνήσει επί της ουσίας με τα λεγόμενα του κ. Κωνσταντόπουλου, επιδίωξε να ανοίξει έναν άστοχο και παράλογο διαξιφισμό μαζί του αναφερόμενος με ύφος στον ίδιο και παραλληλίζοντας τις πολιτικές γραμμές και τακτικές που ακολουθεί με αυτές της κυβερνήσεως και ιδιαίτερα με του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Κωνσταντόπουλου.
Τα σχόλια και ο αντίλογος είναι δείγμα δημοκρατίας και είναι αναγκαίο να υπάρχουν για να αποτελεί ο κάθε δημόσιος διάλογος μια εποικοδομητική διαδικασία , διαφορετικά αν είναι άστοχα και όχι επί της ουσίας καλύτερα ας περιττεύουν ……..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.