Υλοποιείται η πρόταση Κοντογιάννη για μείωση του κόστους ανανέωσης Άδειας Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου-Ρύθμιση για αγορά Ν. Μανωλάδας

kontogiannis3_eae86c6571fe9dbbb2654152e3991832

Υλοποιείται η πρόταση του Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργού Απασχόλησης Γιώργου Κοντογιάννη για μείωση του κόστους ανανέωσης Άδειας Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου, την οποία είχε καταθέσει με Ερώτησή του στη Βουλή στις 26.11.13 (αρ. πρωτ. 4279).

Ο Γιώργος Κοντογιάννης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αδήλωτων και «ληγμένων» όπλων που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, είχε ζητήσει από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως να μειωθούν τα πρόστιμα ή να ληφθούν μέτρα ώστε να διευκολυνθούν οι κυνηγοί στην πληρωμή των ποσών/προστίμων για την ανανέωση των αδειών.

Η πρόταση του Ηλείου Βουλευτή έγινε αποδεκτή καθώς η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοίνωσε τη μείωση του προστίμου από 120 ευρώ σε 30 ευρώ για την ανανέωση κάθε άδειας που έχει λήξει, με την προϋπόθεση ότι ο κάτοχος του όπλου δεν έχει, με οποιοδήποτε τρόπο, πριν εξεταστεί από αρμόδια αρχή για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου.

Ανάλογη είναι και η ρύθμιση για την ανανέωση αδειών που είναι σε ισχύ.

 

 

H ρύθμιση για την Κυριακάτικη Αγορά της Ν. Μανωλάδας

 

Αποδεκτή έκανε την πρόταση των Βουλευτών Ηλείας κ.κ. Γιώργου Κοντογιάννη και Γιάννη Κουτσούκου, οι οποίοι είχαν καταθέσει σχετική τροπολογία, για της κυριακάτικες αγορές, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Οι Ηλείοι Βουλευτές ζητούσαν να υπάρξει ρητή αναφορά στις κυριακάτικες αγορές στο άρθρο 35 του Νομοσχεδίου «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος», ώστε με απόφαση του Περιφερειάρχη μετά από πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου οι κυριακάτικες λαϊκές αγορές που λειτουργούν έως σήμερα να συνεχίσουν με την ισχύουσα νομοθεσία.

Όπως επεσήμανε ο Γιώργος Κοντογιάννης στην παρέμβαση του προς στον Υπουργό Ανάπτυξης, οι Κυριακάτικες αγορές αποτελούν έναν πετυχημένο, μακροχρόνιο θεσμό. Σε ορισμένες περιοχές όπως στη Νέα Μανωλάδα, η Κυριακάτικη αγορά αποτελεί βασικό στήριγμα της τοπικής οικονομίας καθώς ενισχύει το εισόδημα των αγροτών και των μικροπωλητών που συμμετέχουν. Συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και παρέχει ποικιλία και ποιοτικά προϊόντα στους καταναλωτές, τα οποία προσφέρονται σε ανταγωνιστικές τιμές.

Ο κ. Χατζηδάκης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την εισήγηση του Γιώργου Κοντογιάννη, απεδέχθη την ουσία της τροπολογία, την οποία και ενέταξε ως νομοτεχνική βελτίωση στο άρθρο 35, το οποίο διαμορφώθηκε τελικά ως εξής:

«Με απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη, μετά από πρόταση του οικείου δημοτικού συμβουλίου, καθορίζονται οι λοιπές υπαίθριες οργανωμένες αγορές και ιδίως οι κυριακάτικες αγορές παλαιοπωλών και συναφών επιτηδευματιών, οι αγορές συλλεκτών, οι αγορές βιβλίων, οι ειδικές παραδοσιακές τοπικές αγορές, και κάθε σχετική λεπτομέρεια για τη λειτουργία τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.