Τώρα ο Γιώργος βλέπει…. ότι πάμε καταδιαόλου!

«Δεν ξέρω αν είναι γερμανική ιδέα, υπάρχει στις συζητήσεις εδώ και καιρό. Ή θα πορευτούμε δημοκρατικά και η κάθε χώρα θα είναι υπεύθυνη για τις δημοσιονομικές και τις άλλες πολιτικές της ή θα υπονομεύσουμε τη δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της επιτροπείας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΣΚ.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι σε σχέση με την Ελλάδα, βρισκόμαστε σε σημείο καμπής, καθώς έχουμε κάνει πολλά, αλλά πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερα. «’Εχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια και σε αυτό το σημείο καμπής υπάρχει ανάγκη μείωσης του βάρους του χρέους μέσω του PSI και μιας νέας στρατηγικής που θα βάλει την Ελλάδα, σε μια πορεία αναπτυξιακή και ασφάλειας», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Ελλάδα είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, αλλά και η Ευρώπη έχει σοβαρά προβλήματα να ασχοληθεί. Όπως το τι θα κάνει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, των αγορών, πώς θα αντιμετωπίσει την κερδοσκοπία στα CDS και πώς θα ρυθμίσει τη λειτουργία των οίκων αξιολόγησης.

«Κάτι δεν είναι στο σωστό δρόμο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος σημείωσε ότι πέραν των δημοσιονομικών ευθυνών και της δημοσιονομικής δικαιοσύνης, υπάρχει πραγματική ανάγκη για μια νέα στρατηγική ανάπτυξης και για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης που θα καταστήσει την ΕΕ πιο ανταγωνιστική στο παγκόσμιο περιβάλλον.

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη τις αναδυόμενες αγορές και η ΕΕ να στραφεί στην πραγματική οικονομία», πρόσθεσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.