Τσίρκοβιτς: «Φαβορί ο Αστέρας Αμαλιάδας, κάνει σοβαρή εντύπωση…»

 Ο Μίκι Τσίρκοβιτς, παραχώρησε συνέντευξη στο ilia.news, μιλώντας για πολλά  ενδιαφέροντα θέματα. Για το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά και στο οποίο εξήρε την ποιότητα και την έως τώρα εντύπωση που έχει κάνει ο Αστέρας Αμαλιάδας.

Ας δούμε αυτά που είπε ο Σέρβος τεχνικός, ο οποίος συνηθίζει να μην… μασάει τα λόγια του.

 

-Ο Αστέρας Βλαχιώτη είναι η ευχάριστη έκπληξη του πέμπτου ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Περίμενες την πορεία αυτή όταν ξεκινήσατε την προετοιμασία;

«Η συμφωνία που κάναμε με τον πρόεδρο ήταν να φτιαχτεί μια ομάδα που θα είναι στην πρώτη τετράδα και αν θα μπορέσει να μπει στη διαδικασία του πρωταθλητισμού.. Ο Αστέρας είχε βλέψεις για κάτι καλό. Πήγαμε στα Γρεβενά έντεκα μέρες προετοιμασίας. Δουλεύαμε και πιστεύω ότι οι καρποί της δουλειάς αρχίζουν και βγαίνουν. Μια ομάδα χωρίς έδρα, ακόμα αήττητη. Είναι κάτι που μετά από πολλά χρόνια που είμαι προπονητής, οφείλω να το πω.  Οι ποδοσφαιριστές μου έχουν κάνει πολύ ευχάριστη εντύπωση. Είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και είναι μια ομάδα που έχει προσωπικότητα. Ο μόνος λόγος που πηγαίνει η ομάδα καλά, είναι ότι έχεις καλούς παίκτες, με προσωπικότητα και πολύ καλούς χαρακτήρες».

-Οι λόγοι της αποχώρησής σου από την ομάδα του Βλαχιώτη δεν έχουν δημοσιοποιηθεί

«Πιστεύω ότι ήταν  μια στιγμή που έπρεπε να αποχωρήσω από τον Αστέρα. Δυστυχώς είχα πει ότι όσο υπάρχει σεβασμός ανάμεσα σε μένα και τον πρόεδρο και όσο έχουμε ίδια γραμμή, θα είμαστε μαζί. Έφυγα από τον Αστέρα μετά από εννιά μήνες με ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο, χωρίς καμία ήττα, αν εξαιρέσουμε την ήττα με τον Ηρόδοτο στο Κύπελλο. Δυστυχώς είδα ότι η διοίκηση δεν μπορούσε να ακολουθήσει αυτό που είχαμε θέσει ως κοινό στόχο. Είχα και ένα προσωπικό πρόβλημα με τον πατέρα μου. Λυπάμαι που έφυγα γιατί είχα δώσει τόση ενέργεια, όμως δεν κρύβω ότι καμαρώνω αυτό που συμβαίνει και την πορεία της ομάδας και χαίρομαι πραγματικά που αυτά τα παιδιά πηγαίνουν πολύ καλά γιατί το αξίζουν».

Ποια η άποψή σου για το Πρωτάθλημα μέχρι στιγμής; Γνωρίζεις πρόσωπα και πράγματα σε Αχαΐα, Ηλεία, Λακωνία, αλλά και Μεσσηνία ακόμα.

«Έτσι όπως είναι το Πρωτάθλημα με λίγες ομάδες και οκτώ ομίλους, σίγουρα δεν σου επιτρέπει να κάνεις γκέλες. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες όπως ο Πανηλειακός, η Καλαμάτα, ο Αστέρας Αμαλιάδας, η Βάρδα, μια δύναμη τα τελευταία χρόνια με την πορεία της, αλλά και η Αχαϊκή και ο Παναρκαδικός. Όλοι το καλοκαίρι έλεγαν φαβορί την Αμαλιάδα και βάσει υλικού, είναι σίγουρα ένα μεγάλο φαβορί. Μπορεί να μην κάνει τη μεγάλη διαφορά, αλλά σίγουρα είναι μια καλή ομάδα με καλό προπονητή, κάνει σοβαρή εντύπωση. Επίσης είναι η Καλαμάτα, ομάδα με μεγάλη ιστορία και φανέλα, είναι μια δουλεμένη ομάδα και δεν της αξίζει η μιζέρια του τοπικού και της Γ΄ Εθνικής. Ο Πανηλειακός αποδείχθηκε μια πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα, αλλά χωρίς μεγάλο βάθος. Μια ομάδα που πρέπει όμως να την υπολογίζουν. Δυσάρεστη  έκπληξη είναι η Βάρδα, βάσει περσινής πορείας και υλικού, δεν ξεκίνησε καλά, αλλά τελευταία έκανε δυο νίκες και πιστεύω ότι θα βρει τα πατήματά της. Έκπληξη για μένα προσωπικά είναι ο Διαγόρας, ενώ η Αχαϊκή με πολλά προβλήματα κάνει ένα αξιόλογο Πρωτάθλημα και μια καλή πορεία. Το Λεωνίδιο είναι πολύ αδύναμο και είναι κρίμα, γιατί έχω δουλέψει εκεί, έχω πολλούς φίλους και στενοχωριέμαι.  Το Ληξούρι φαίνεται ότι έχει δυνατή έδρα και έκανε έκπληξη κόντρα σε Βάρδα και Καλαμάτα. Ο Παναρκαδικός αν και νίκησε στον Πανηλειακό έκανε γκέλα στην έδρα του, γιατί έπεσε πάνω στον Αστέρα Βλαχιώτη. Το Πρωτάθλημα θα κριθεί στα ντέρμπι μεταξύ Καλαμάτας, Αμαλιάδας και Αστέρα Βλαχιώτη. Με αυτά όμως που έχω δει μέχρι στιγμής, αυτοί που διψούν περισσότερο, βάσει κόσμου που πηγαίνει στο γήπεδο, είναι η Καλαμάτα. Όλοι πρέπει εκεί στην Καλαμάτα να κάνουν μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τη μιζέρια της Γ΄ Εθνικής».

 

Για ποιο λόγο το θέαμα στα περισσότερα παιχνίδια είναι φτωχό. Είναι αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν πρέπει να ζητάμε κάτι περισσότερο; 

«Είναι χαρά μου και τιμή που μου δίνεται η ευκαιρία να απαντήσω σε αυτό. Κάθε ομάδα έχει βασικό στόχο να συνδυάσει θέαμα με ουσία. Ο κόσμος αξίζει να δει κάτι γιατί πληρώνει εισιτήριο. Δυστυχώς όμως επειδή τελευταία οι παράγοντες αλλάζουν προπονητές σαν τα πουκάμισα, υπάρχει μια πίεση από τους συναδέλφους μου και δίνουν πολλή σημασία στο αποτέλεσμα με οποιοδήποτε τρόπο. Και έτσι καταλήγουμε να μην προσφέρεται θέαμα στα παιχνίδια, θέαμα το οποίο να αρμόζει στο υλικό και τους ποδοσφαιριστές που έχουν. Μιλάμε για ομάδες και παίκτες που μπορούν. Όμως το κύρος του προπονητή έχει χαθεί, μας αλλάζουν σαν πουκάμισα. Οι προπονητές είναι οι γλάστρες των προέδρων. Εγώ δόξα τω Θεώ δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν τίποτα. Τα αποτελέσματα μιλάνε μόνα τους. Οι αποκλειστικοί αρμόδιοι να με κρίνουν είναι οι ποδοσφαιριστές. Κατάφερα στις ομάδες που ήμουν έως τώρα, να έχω τη χαρά να έχω πολύ καλή σχέση με τους παίκτες, να με θεωρούν ποδοσφαιρικό πατέρα. Είμαι πάντα υπέρ των ποδοσφαιριστών».

 

-Κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλά για τον Μίκι Τσίρκοβιτς και επικείμενη πρόσληψή του από ομάδες του ομίλου. Φυσιολογικό είναι για έναν προπονητή ο οποίος είναι ελεύθερος. Όμως ποιες είναι οι συνθήκες που πραγματικά πρέπει να βρει ο Μίκι Τσίρκοβιτς για να αποφασίσει να πάει σε μια ομάδα;

«Αυτό που βρήκα πέρυσι. Έκανε σε όλους εντύπωση γιατί πήγα στο τοπικό. Πήγα όμως επειδή η ομάδα δούλευε επαγγελματικά. Είχε έναν πρόεδρο με φιλοδοξίες και ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του. Μου έδωσε το πράσινο φως να δουλέψω και βρήκα ένα σεβασμό από αυτόν. Ξέρετε, εγώ δεν είμαι  προπονητής του συστήματος, ούτε κάνω χατίρια των προέδρων. Δεν τα πηγαίνω καλά με την εξουσία. Άλλο να έχεις εργοστάσιο με υπαλλήλους και άλλο να έχεις ποδοσφαιρική ομάδα. Όσο υπάρχει σεβασμός ανάμεσα σε μένα και τον πρόεδρο, υπάρχουν συνθήκες δουλειάς. Τις μεταγραφές πρέπει να τις επιλέγει ο προπονητής. Να μου κάνει ο πρόεδρος μεταγραφές και να έχω εγώ τις ευθύνες, είναι κοροϊδία. Όσο με σέβεται κάποιος θα είμαι εκεί. Από τη στιγμή που σταματάει ο σεβασμός σηκώνομαι και φεύγω. Έφυγα σαν φίλος από τον Αστέρα Βλαχιώτη. Τον κ. Μανιατάκο τον έχω σε εκτίμηση, με έχει σε εκτίμηση. Βλέποντας ότι είχε στηρίγματα από πουθενά, δεν μπορούσε να υλοποιήσει αυτά που είχαν ειπωθεί, αντιλήφθηκα ότι δεν έπρεπε να τον ζορίσω άλλο και έπρεπε να σηκωθώ να φύγω. Τον κ. Μανιατάκο τον εκτιμώ σαν άνθρωπο απεριόριστα και ο ίδιος με εκτιμά. Πιστεύει ότι δεν του ταιριάζω ως προπονητής, πιστεύω ότι δεν μου ταιριάζει ως παράγοντας. Δεν μπορούσαμε να συνυπάρξουμε ποδοσφαιρικά. Τον έχω όμως πολύ καλό φίλο… Ο Αστέρας Βλαχιώτη είναι μια ομάδα με ταυτότητα και ο στόχος του καλοκαιριού έχει επιτευχθεί. Χωρίς να έχει παίξει στο γήπεδό του ακόμα, είναι δεύτερος, παίζει καλό ποδόσφαιρο, είναι αήττητος, είναι μια ομάδα με ταυτότητα. Πετύχαμε πολλά με τους παίκτες, οι οποίοι αξίζουν όλα τα μπράβο. Είναι  αληθινοί μάγκες….».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.