Τριετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Τον δρόμο για τελική έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας παίρνει το σχέδιο του Τριετούς Αναπτυξιακού Προγράμματος της Περιφέρειας το οποίο συζητήθηκε εκτενώς και ενεκρίθη αρχικά από την Εκτελεστική Επιτροπή το μεσημέρι της Πέμπτης.
Το Τριετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, στην πρώτη φάση του, αποτελεί μια καταγραφή της υφιστάμενης πραγματικότητας στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοκαρνανίας) και ταυτόχρονα μια απεικόνιση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που υπάρχουν.
Μετά την συζήτηση του σχεδίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση ώστε με ανοικτό και δημοκρατικό τρόπο να καταγραφούν όλες οι απόψεις, προτάσεις και εκτιμήσεις για την αναπτυξιακή ρότα της Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, το σχέδιο θα κοινοποιηθεί σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας, στα Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ και στο σύνολο των παραγωγικών φορέων για την διατύπωση γνώμης.
Επίσης, στο πλαίσιο της διαβούλευσης, θα οργανωθούν τρείς συναντήσεις φορέων σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία όπου αναλυτικά θα παρουσιαστούν οι άξονες του Τριετούς Αναπτυξιακού Προγράμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.