ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με διαδηλώσεις και συλλαλητήρια τιμούν σήμερα μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί την συμπλήρωση τριών χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. Κλείνουν το απόγευμα σταθμοί του μετρό για προληπτικούς λόγους.

Στην Αθήνα οι φοιτητές αναμένεται να συγκεντρωθούν το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ στις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται συγκέντρωση αντεξουσιαστών.

Λόγω των συγκεντρώσεων, κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός του μετρό στο «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει στις 17.00 το απόγευμα, ενώ ο σταθμός «Σύνταγμα» στις 18.00.

Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης της δολοφονίας Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, ενώ συγκατηγορούμενός του, Βασίλης Σαραλιώτης, καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Χιλιάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Αττικής θα βρίσκονται καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας σε επιφυλακή, ενώ περίπου 7.000 συνάδελφοί τους θα είναι στους δρόμους.

Οι υπηρεσίες της Αθήνας ενισχύθηκαν μάλιστα και από αστυνομικούς των νομών που βρίσκονται κοντά στην Αττική.

Εκείνο το οποίο άφηναν να εννοηθεί οι επιτελείς της ΕΛΑΣ είναι ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν, με αφορμή τις εκδηλώσεις, να προκαλέσει επεισόδια.

Τα μέτρα θα είναι, όπως λένε, αυστηρά και σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να δημιουργήσει προβλήματα, θα αντιμετωπίζεται αμέσως.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στην πρόληψη, για τον λόγο αυτό θα γίνονται έλεγχοι σε άτομα που ενδεχομένως φέρουν μολότοφ και αντικείμενα για επιθέσεις και εμπρησμούς.

Επειδή πορείες και διαδηλώσεις θα πραγματοποιήσει σε πολλές περιοχές της χώρας, τα μέτρα θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά και στην περιφέρεια.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.