Το 2015 οι δικάσιμοι για τα στεγαστικά δάνεια στα Ειρηνοδικεία….

Ακόμα και αν προχωρήσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το «κούρεμα» στα στεγαστικά δάνεια ιδιωτών από τράπεζες, πολύ δύσκολα θα εφαρμοστεί στην πράξη.
Αυτό διαμηνύουν οι τραπεζίτες, οι οποίοι απειλούν ότι σε αντίθετη περίπτωση, θα καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο, ούτως ή άλλως, περνά ώρες μεγάλης κρίσης.
Κι αυτό γιατί ένα μεγάλο μέρος των δανειοληπτών έχει σταματήσει να πληρώνει κανονικά τις δόσεις του, προχωρώντας σε μια άτυπη στάση πληρωμών και προκαλώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πολύ μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι υποθέσεις οι οποίες περιμένουν να δικαστούν από τα αρμόδια ειρηνοδικεία ανά τη χώρα είναι τόσες πολλές που οι δικάσιμοι τους βγαίνουν για το τέλος του 2015. Σε πολλές περιπτώσεις μέχρι τότε δανειολήπτες δεν πρόκειται να πληρώσουν ούτε μια δόση του στεγαστικού τους, ελπίζοντας σε μια διαγραφή του χρέους τους.

Μόνο που υπό τις παρούσες συνθήκες, κάτι τέτοιο, είναι αντικειμενικά πολύ δύσκολο, γεγονός το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα, στο τέλος, να κινδυνέψουν πολύ σοβαρά να χάσουν το σπίτι τους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.