Το 2012, τα λουκέτα θα φτάσουν στις 60.000 λιανεμπορικές….

Με τη μορφή χιονοστιβάδας η κρίση συμπαρασύρει το ελληνικό λιανεμπόριο. Περίπου 60.000 εμπορικές επιχειρήσεις προβλέπεται να κλείσουν το 2012,  όταν άλλες  60.000 περίπου, έκλεισαν μεταξύ  2009 – 2011, σύμφωνα με την ετήσια Εκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2011 που παρουσίασε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου .
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο λιανεμπόριο και άσκησε σφοδρή κριτική στον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχετικά με τη διοχέτευση των πόρων του ΕΣΠΑ στην αγορά καθώς και για την απόφαση του υπουργού να δημιουργήσει μία νέα εταιρική μορφή με κεφάλαιο 1 ευρώ, για την οποία είπε ότι «ανοίγει η πόρτα για να μπουν απατεώνες στην αγορά, να την φορτώσουν με φέσια και να αποχωρήσουν».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στη διάρκεια του 2011, οι οκτώ στις δέκα ΟΕ, ΕΕ και ατομικές επιχειρήσεις και σχεδόν τα 2/3 των ΑΕ και ΕΠΕ εκτιμούν ότι οι πωλήσεις τους είναι μειωμένες.

Τέσσερις στις πέντε επιχειρήσεις δήλωσαν ότι έχουν επιδείνωση της κερδοφορίας τους.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις για το 2012, οι πωλήσεις και τα κέρδη θα είναι μειωμένα, απαισιοδοξία  που καταγράφεται μεγαλύτερη  στις μικρές επιχειρήσεις.

Η μία στις τρεις εμπορικές ΑΕ και ΕΠΕ θεωρεί πολύ πιθανό το 2012 να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις της.

Η πιθανότητα ασυνέπειας είναι υψηλότερη στις ΟΕ, ΕΕ και ατομικές επιχειρήσεις, όπου η μία στις δύο θεωρεί αρκετά ή πολύ πιθανή την περίπτωση αδυναμίας ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.