Το ΣΔΟΕ μπαίνει σήμερα στη Χρυσή Αυγή για τα μαύρα ταμεία και στην Ηλεία

xrush aygh Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής ανατέθηκε, τελικά, η έρευνα της Χρυσής Αυγής από το ΣΔΟΕ και σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη κρούση θα γίνει σήμερα . Ο έλεγχος θα ξεκινήσει από τα βιβλία του κόμματος και ανάλογα από τα ευρήματα θα επεκταθεί είτε σε πρόσωπα είτε σε άλλες περιοχές της Επικράτειας, οπότε και θα ζητηθεί η συνδρομή άλλων Περιφερειακών Διευθύνσεων.

Όσον αφορά, δε, στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών από το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο έρευνας πόθεν έσχες- έχει ήδη επιληφθεί του θέματος η Αρχή για το Ξέπλυμα- στελέχη του Σώματος σημειώνουν ότι είναι πολύ πιθανόν να ακολουθήσει και συμπληρωματική εισαγγελική παραγγελία, αναλόγως των ευρημάτων από τους ελέγχους που ξεκινούν στα οικονομικά του κόμματος.

Τα βιβλία που οφείλουν να τηρούν τα κόμματα- και η Χρυσή Αυγή- είναι απλά βιβλία εσόδων και εξόδων και έτσι στη παρούσα φάση οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα εξετάσουν κατ’ αρχήν το εάν υπάρχουν τα ανάλογα παραστατικά (τιμολόγια) για τις εγγραφές που πρέπει να υπάρχουν στα βιβλία και σε δεύτερη φάση εάν αυτά τα παραστατικά είναι νόμιμα και όχι πλαστά ή εικονικά. Στόχος δεν είναι βέβαια να καταλογιστούν… φορολογικές παραβάσεις αλλά να εντοπιστούν στοιχεία ή να βρεθούν ενδείξεις, που θα ενισχύσουν ή θα πλαισιώσουν το κατηγορητήριο, στο μέρος που αφορά στη παράνομη χρηματοδότηση του κόμματος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.