Το πρώτο χαρτονόμισμα που θα απεικονίζει διαστημικό ρομπότ!

canada Το πρώτο χαρτονόμισμα που θα απεικονίζει διαστημικό ρομπότ!

Το Dextre, που έφθασε στον Σταθμό το 2008, διαθέτει δύο ρομποτικούς βραχίονες μήκους 3,3 μέτρων ο καθένας, με τους οποίους επισκευάζει τα ηλεκτρονικά συστήματα και άλλες εγκαταστάσεις, απελευθερώνοντας έτσι το πλήρωμα των αστροναυτών να κάνει άλλες δουλειές, ενώ παράλληλα βοηθά και στα διαστημικά επιστημονικά πειράματα.

Μάλιστα, η Τράπεζα του Καναδά φρόντισε να παρουσιάσει προ ημερών το σχέδιο του «ρομποτικού» χαρτονομίσματος σε ειδική εκδήλωση σύνδεσης με το διάστημα, στη διάρκεια της οποίας ο Καναδός κυβερνήτης του ISS αστροναύτης Κρις Χάντφιλντ αποκάλυψε το πρωτότυπο χαρτονόμισμα μπλε χρώματος από πολυμερές και το άφησε να αιωρείται στο κενό γύρω του.

«Διασχίσαμε το τελικό σύνορο με μια παγκόσμια πρωτιά: Την αποκάλυψη ενός χαρτονομίσματος από το διάστημα», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης Μαρκ Κάρνεϊ.

Το χαρτονόμισμα, εκτός από τα δύο ρομπότ, απεικονίζει κι έναν Καναδό αστροναύτη, αλλά η Τράπεζα του Καναδά δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για τον ίδιο τον Κρις Χάντφιλντ, τον πρώτο Καναδό που «περπάτησε» στο διάστημα. Το 2006, το Καναδικό Νομισματοκοπείο είχε κυκλοφορήσει κέρματα που απεικόνιζαν το ρομπότ Canadarm2 και το πρόσωπο του ίδιου αστροναύτη.

Πάντως, η κεντρική τράπεζα του Καναδά, στο νέο χαρτονόμισμα των δέκα καναδικών δολαρίων, που επίσης παρουσίασε, προτίμησε να απεικονίσει κάτι πιο συμβατικό. Ένα καναδικό τρένο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.