Το μήνυμα του ΚΚΕ για την αυριανή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

kke simea elliniki «Τιμάμε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό-ναζισμό. Τον αγώνα και τους νεκρούς των στρατιωτικών και του λαού στο μέτωπο και τα μετόπισθεν. Τιμάμε όσους συνέχισαν την πάλη ενάντια στη ναζιστική κατοχή και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους εκατοντάδες χιλιάδες λαού και πατριώτες, τους αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που έγραψαν λαμπρές σελίδες με τον αγώνα ενάντια στους κατακτητές. Η 28η Οκτωβρίου είναι ταυτόχρονα ημέρα έμπνευσης και γνώσης, διδάσκει στο λαό και τη νεολαία να πουν σήμερα το δικό τους ΟΧΙ στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, στα αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας που του επιβάλλουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις για τα συμφέροντα του κεφαλαίου» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την 28η Οκτωβρίου.

Το ΚΚΕ, αναφέρει η ανακοίνωση, από την πρώτη στιγμή σάλπισε την αντίσταση στον εισβολέα, παρά το γεγονός ότι το ίδιο ήταν σοβαρά τραυματισμένο και χτυπημένο από τη μεταξική δικτατορία, με χιλιάδες μέλη του στις φυλακές και τις εξορίες» και επισημαίνει την σημασία του ιστορικού γράμματος του ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Νίκου Ζαχαριάδη με το οποίο κάλεσε τον ελληνικό λαό να δώσει όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα.

«Οι φυλακισμένοι κομμουνιστές από την πρώτη στιγμή ζήτησαν να αποφυλακιστούν για να πολεμήσουν στο μέτωπο, κάτι το οποίο αρνήθηκε η μεταξική δικτατορία, η οποία στη συνέχεια τους παρέδωσε στους Γερμανούς κατακτητές» προσθέτει η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι «το ΚΚΕ καθ’ όλη τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής αποτέλεσε τον βασικό εμπνευστή, καθοδηγητή και αιμοδότη της ΕΑΜικής Αντίστασης. Έδωσε σε αυτόν τον αγώνα τα καλύτερα παιδιά του» και προσθέτοντας ότι «η ΕΑΜική Αντίσταση προσφέρει παραδείγματα αξεπέραστου λαϊκού ηρωισμού και πολύτιμα διδάγματα για τη λαϊκή πάλη σήμερα και αύριο, για το δίκιο του λαού, για τη λαϊκή εξουσία».

Στην ανακοίνωση του κόμματος επισημαίνεται πως ο φασισμός-ναζισμός αποτελούν γνήσια τέκνα του καπιταλιστικού συστήματος και υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα να πρωτοστατήσουν οι μαζικοί φορείς, οι εκπαιδευτικοί και κάθε τίμιος άνθρωπος για να μαθευτεί η αλήθεια για τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, τον φασισμό και την ηρωική πάλη του λαού και να μην περάσει «η παραχάραξη και η διαστρέβλωση της ιστορίας των λαών που επιχειρεί η ΕΕ» και τα «αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα» που «αποσιωπούν την τεράστια προσφορά της Σοβιετικής Ένωσης, και των λαών στην συντριβή του φασισμού, εξισώνουν τον φασισμό με τον κομμουνισμό ταυτίζοντας την εγκληματική δράση ναζιστικών μορφωμάτων, όπως η Χρυσή Αυγή, με την πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος»

«Στηριγμένος στα διδάγματα από την ιστορία ο λαός να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, να αποχτήσει εμπιστοσύνη και δύναμη στην πάλη του για το δίκιο και τη νίκη. Να βαδίσει στο δρόμο της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, να απαλλαγεί από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, να γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει, για να γίνει πραγματικότητα μια κοινωνία, χωρίς φτώχεια, ανεργία, κρίσεις και πολέμους : Ο σοσιαλισμός, που έπαιξε κύριο και σημαντικό ρόλο στην ήττα του φασισμού – ναζισμού στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.