Το κρίσιμο δίλημμα που θέτει η ΕΕ στην Ελλάδα

pic-0-norm.jpg

Το δίλημμα θα είναι σαφές και αν αδιαπραγμάτευτο: Η Ελλάδα θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε νέο πακέτο βοήθειας ή σε έξοδο στις αγορές. Μέση λύση, δύσκολα θα υπάρξει. Αυτές είναι οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες και αφορούν στη στάση που θα κρατήσει η ΕΕ απέναντι στη χώρα μας, ενόψει της λήψης νέων κρίσιμων αποφάσεων για την επόμενη μέρα της.

Το Βερολίνο είναι στην πραγματικότητα ο εισηγητής της γραμμής αυτής, η οποία δεν ενθουσιάζει την Αθήνα, για πολλούς λόγους. Πολλοί είναι εκείνοι στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης οι οποίοι θεωρούν πως η επιλογή αυτή παραπέμπει στο γνωστό «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».Κι αυτό γιατί νέο πακέτο παραπέμπει σχεδόν αυτομάτως στην ανάγκη λήψης και νέων μέτρων, που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μπορεί να «σηκώσει» ο ελληνικός λαός, ενώ η έξοδος στις αγορές, αν γίνει πρόωρα, μπορεί να συνεπάγεται επαχθές κόστος χρήματος. Και είναι αμφίβολο αν μπορεί πλέο ν να το σηκώσει η ελληνική οικονομία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνει προσπάθεια για να υιοθετηθεί η λύση της επιμήκυνσης του παρόντος προγράμματος (περισσότερες δόσεις με χαμηλότερο επιτόκιο), ωστόσο, όπως διαμορφώνονται τα πράγματα είναι μάλλον δύσκολο να προχωρήσει, τελικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.