Το δώρο των Βρυξελλών στην Αθήνα

Σιγουριά για την είσπραξη, από την Ελλάδα, της διπλής δόσης στο Eurogroup της Δευτέρας εκφράζουν οι Βρυξέλλες!

Αντιθέτως, η Αθήνα προτιμά να κρατά μικρό καλάθι και να κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών, δηλώνοντας, δεξιά και αριστερά ότι «τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί» και ότι απομένουν ακόμα αρκετά από τα προαπαιτούμενα που δεν έχουν ολοκληρωθεί, σε νομική, τουλάχιστον, βάση.

Παρ’ όλα αυτά, οι πληροφορίες που έρχονται από την ΕΕ αναφέρουν ότι «η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει το μπόνους της διπλής δόσης, ως ανταμοιβή για την πρόοδο που έχει σημειώσει σε βασικούς τομείς της οικονομίας της».

Μάλιστα, η έγκριση της σούπερ δόσης θα συνοδεύεται και μια ιδιαίτερα ενθαρρυντική έκθεση της τρόικας, ενδεχόμενης της πρώτης που θα έχει γραφτεί με τόσο θετικό τρόπο για την χώρα μας από τους ελεγκτές της, κατά τα τελευταία τρία χρόνια.

Στο «τέλος της ημέρας», η Ελλάδα από αυτή την εξέλιξη θα έχει να προσδοκά πάνω από 7 δισ. ευρώ, με τα οποία θα αποπληρώσει μια μεγάλη ομολογιακή έκδοση, η λήξη της οποίας είναι προγραμματισμένη για το αμέσως προσεχές διάστημα.

Κι έτσι, ένα μεγάλο άγχος, που κατέτρεχε το υπουργείο Οικονομικών αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, παύει να υφίσταται. Εκτός βεβαίως, πολύ σοβαρού απροόπτου της τελευταίας, κυριολεκτικά, στιγμής.

Πηγή:Voria

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.