Το διπλό κέρδος της Τράπεζας Πειραιώς

Μετρούν τις πληγές τους στην Πορτογαλία και στην BCP. Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα τριμήνου, κάνουν λόγο για ζημίες, τις οποίες αποδίδουν σχεδόν εξολοκλήρου, στην ελληνική παρουσία τους, μέσω της εδώ θυγατρικής τους, της Millennium Greece. Μόνο που στο μεταξύ και με την έναρξη του δεύτερου τριμήνου, η τελευταία πέρασε στον όμιλο Τράπεζας Πειραιώς. Ο οποίος, εκτός από το δίκτυο και τα assets της πορτογαλικής θυγατρικής, εξασφάλισε και μια γενναία συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης της.

Υπολογίζεται ότι η BCP θα συμβάλλει με το ποσό των 400 εκατ ευρώ, για το σκοπό αυτό, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο κομμάτι της αύξησης. Το υπόλοιπο ποσό, το οποίο χρειάζεται η Πειραιώς, για να περάσει τον πήχη του 10%, θα προέλθει από την Societe Generale, από την οποία εξαγόρασε την Γενική Τράπεζα.

Κι επειδή στην Πειραιώς ξέρουν από εξαγορές και συγχωνεύσεις, υποστηρίζουν ότι και τα λεφτά πήραν και τις νέες τράπεζες θα “τρέξουν” αποτελεσματικότερα. Μένει βεβαίως να αποδειχθεί στη πράξη ότι μπορούν να κερδίσουν κι αυτό το στοίχημα.

Πηγή:Voria

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.