Το διακύβευμα είναι μην συγκεντρώσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ 151 βουλευτές….

Το μοναδικό διακύβευμα σ΄ αυτές τις εκλογές είναι αν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα έχουν αθροιστικά πάνω από 151 βουλευτές, τόνισε σε ομιλία του στους εργαζομένους του «Ερυθρού Σταυρού» ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι εάν έχουν πάνω από 151 βουλευτές, τότε «θα εφαρμόσουν αυτό το μνημόνιο που αποτελεί μια υποβοηθούμενη αυτοκτονία της χώρας και της κοινωνίας και του λαού και θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση τις
βασικές, στοιχειώδεις δαπάνες για τη διατήρηση του κοινωνικού κράτους».

Αναφερόμενος στις επιθέσεις του προέδρου της ΝΔ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο Α. Σαμαράς «δικαίως» μας επιτίθεται γιατί υπάρχουν πια δύο πόλοι. «Ο δικός τους, Σαμαρά – Βενιζέλου, που είναι της υποταγής και ο δικός μας, αυτός που προτείνει η Αριστερά και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, της αξιοπρέπειας».

Επομένως, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, υπάρχει λοιπόν αυτό το δίλημμα: «Ή η κυβέρνηση του μνημονίου ή μια νέα κυβέρνηση η οποία θα δώσει ελπίδα στο λαό».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η ιδεολογική αντιπαράθεση θα είναι αποδεκτή. Η βρώμικη αντιπαράθεση, πρόσθεσε, δεν θα είναι και τα βρώμικα υπονοούμενα δεν θα γίνουν δεκτά. Και θα απαντήσουμε σ΄ αυτά. Γιατί ο λαός που δοκιμάζεται δεν μπορεί να εκβιάζεται».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε και διάφορα σκοτεινά σενάρια τα οποία εξυφαίνονται και έχουν να κάνουν με την προοπτική ακόμα να δούμε και προβοκάτσιες μέχρι τις εκλογές, να τα αφήσουμε να εξελιχθούν δίχως εμείς να τα αποτρέψουμε και να τα σταματήσουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.