Τον πανικό σκόρπισε o Δήμαρχος με τις δηλώσεις του για το φράγμα Πηνειού

Την επικινδυνότητα της κατάστασης του φράγματος Πηνειού επεσήμανε ο Δήμαρχος ‘Ήλιδας, σκορπώντας την ανησυχία, αλλά και τον πανικό στους κατοίκους της Αμαλιάδας και της πεδινής Ηλείας.
Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του ανέφερε πως:
«…Δεν μπορώ να καταλάβω πως όλοι κοιμούνται ήσυχοι τόσα χρόνια όταν τίποτα δεν λειτουργεί στο φράγμα. Πως κοιμούνται ήσυχοι όταν ξέρουν πόσο επικίνδυνο είναι. Αν σπάσει τότε το τσουνάμι που θα σηκώσει θα φθάσει στη Ζάκυνθο. Θα γίνουμε Φουκοσίμα. Είναι καιρός να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας…»
Για να προβαίνει σε τόσο σοβαρές δηλώσεις ο Δήμαρχος ‘Ήλιδας σίγουρα θα είναι ενημερωμένος περισσότερο από κάθε άλλον για την κατάσταση που επικρατεί στο φράγμα Πηνειού και μάλιστα επισημαίνει τον κίνδυνο να σπάσει…
Αν συμβεί αυτό όχι μόνο θα πνιγεί με τα νερά της τεχνητής του λίμνης η Αμαλιάδα και η πεδινή Ηλεία θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, αλλά, σύμφωνα με το Δήμαρχο κινδυνεύει και το γειτονικό νησί της Ζακύνθου, από το τσουνάμι που θα σηκωθεί όταν τα νερά του φράγματος καταλήξουν στη θάλασσα.
Κινδυνεύουν με άμεσο αφανισμό οι κάτοικοι της Αμαλιάδας και της πεδινής Ηλείας;
Για να το λέει ένας Δήμαρχος κάτι παραπάνω θα ξέρει.
Ποιος θα μας προστατέψει;
‘Άμεσα οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες θα πρέπει να μας πουν τι ακριβώς συμβαίνει με το φράγμα του Πηνειού κι αν υπάρχει κίνδυνος να σπάσει, τότε να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωή των δεκάδων χιλιάδων κατοίκων της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.