Τι κρύβει το καταστατικό της Χρυσής Αυγής

5B1F884629D6FD51645B4BE8FE94454A.jpg

Στρατιωτική ιεραρχία και μυστική ξεχωριστή δομή για τα Τάγματα Εφόδου, που παραπέμπει στα αντίστοιχα του NSDAP («Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα») του Αδόλφου Χίτλερ, υιοθετεί το καταστατικό της Χρυσής Αυγής.

Από το καταστατικό, που αποκαλύπτει την Πέμπτη η «Εφημερίδα των Συντακτών», προκύπτουν τόσο η στρατιωτική ιεραρχία της οργάνωσης όσο και το γεγονός ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από ένα αυστηρά συγκεντρωτικό σχήμα, με κορυφή τον ίδιο τον Αρχηγό.

Η «Βίβλος» της Χρυσής Αυγής έχει συνταχθεί το 1987, έχει μικρό σχήμα και είναι σφραγισμένη με το έμβλημα της οργάνωσης, σε κόκκινο χρώμα. Είναι το «ρουνικό» σύμβολο Wolfsangel (λυκοπαγίδα), το οποίο έφερε η 4η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία των SS.

Είναι η ίδια στρατιωτική ομάδα των Ναζί που διέπραξε τις θηριωδίες στην Κλεισούρα Καστοριάς (5 Απριλίου 1944) και το Δίστομο Βοιωτίας (10 Ιουνίου 1944) με το σφαγιασμό των κατοίκων!

Ανάλογες με τις ιδεολογικές αρχές του NSDAP, είναι και οι αντίστοιχες της Χρυσής Αυγής, δηλ. ο εθνικοσοσιαλισμός και η καθαρότητα της φυλής :

* «Λαμπρότερο παράδειγμα» η Γερμανία του Χίτλερ!

* Αδιαμφισβήτητος ηγέτης, ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός, που είναι «η Γονιμοποιός Αρχή», «ο διερμηνευτής της μυστικής φωνής του Αίματός μας».

 Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το καταστατικό ορίζει  την «Αρχή του Αρχηγού» ο οποίος είναι ο ανώτατος ηγέτης της Χρυσής Αυγής και για όλα αποφασίζει αυτός.  Το καταστατικό στο κομμάτι του αρχηγού εξηγεί  πως το λαμπρότερο παράδειγμα μιας χώρας που καθοδηγούνταν από έναν τέτοιο αρχηγό «ενσάρκωση της ίδιας της ιστορικής συνείδησης της λαικής κοινότητας»  ήταν η Γερμανία του Χίτλερ

«Εμείς οι Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές της Χρυσής Αυγής εξάπτοντας την ευθύνη και το καθήκον μας πάνω από το κοινό μέτρο, παραμένουμε υπέροχα πιστοί στη μόνη άφθαρτη κ ι ακατάλυτη από την παρακμή των καιρών Αρχή, την αρχή του Αρχηγού»

Για την επικράτησή τους μεριμνά η «πολιτική έκφραση» της οργάνωσης – ο Λαϊκός Σύνδεσμος.

Η δομή της Χρυσής Αυγής είναι εξαιρετικά πολύπλοκη, με έξι διευθύνσεις, που και αυτές υποδιαιρούνται σε τμήματα, ανάλογα με τις θεσπισμένες κομματικές δραστηριότητες :

* Τμήμα Φυλετικών Ερευνών

* Τμήμα Εκπαιδεύσεως Μελών

* Τμήμα Οργανώσεως Πυρήνων Αμύνης

Οι βαθμίδες διοικητικής ιεραρχίας από κάτω προς τα πάνω είναι :

* Φαλαγγίτης

* Λοχίτης

* Πυρηνάρχης

* Ομαδάρχης

* Τομεάρχης

* Φαλαγγάρχης

Είναι σαφές ότι η παραπάνω «διοικητική» ιεραρχία συμπίπτει με τη στρατιωτική δομή που απαιτεί η δράση του Λαϊκού Συνδέσμου, ενώ η «οργανωτική» περιορίζεται στις απλές προπαγανδιστικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.