ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΓΙΑΝΝΗ; ΚΟΥΚΙΑ ΣΠΕΡΝΩ….

Άλλα αντ’ άλλων απάντησε το υπουργείο των Οικονομικών στην ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας του ΛΑΟΣ Γιάννη Κοραντή, ο οποίος ζητούσε να μάθει αν είναι λογικό να πληρώνουν πρόστιμο, που μπορεί να φθάσει τα 700 ευρώ, Έλληνες πολίτες που δεν κατέθεσαν με την φορολογική τους δήλωση αποδείξεις δαπανών διαβίωσης διότι πολύ απλά ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, αλλά υποβάλλουν φορολογική δήλωση στην Ελλάδα, ως μόνιμοι κάτοικοι αυτής (πχ ναυτικοί κ.α.)
Στην απάντησή του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου υποστηρίζει πως αυτό προβλέπει ο νόμος.

«Επειδή γνωρίζω», αναφέρει ο κ. Κοραντής, «ότι ορισμένες μόνον κατηγορίες εργαζομένων στο εξωτερικό απαλλάσσονται από την ανωτέρω υποχρέωση υποβολής αποδείξεων διαβίωσης, υπέβαλα εκ νέου σχετική ερώτηση στις 10/1/2012, θεωρώντας ότι οι πολίτες περιμένουν από τους Βουλευτές να αναδεικνύουν τα στραβά μιας νομοθεσίας ή της εφαρμογής της, προκειμένου η Κυβέρνηση να τα διορθώνει. Προφανώς όμως σε αυτή την περίπτωση ούτε ο αρμόδιος Υπουργός ούτε ο Αναπληρωτής του θέλησε να καταλάβει και να κάνει τη δουλειά του», καταλήγει.

Στη νέα ερώτησή του, με την οποία επανέρχεται στο θέμα, ο κ. Κοραντής χαρακτηρίζει την απάντηση που έλαβε «μνημείο γραφειοκρατίας», που επιπλέον προσβάλλει και τη νοημοσύνη του ερωτώντος.

elzoni.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.