Τι θα προβλέπει η νέα, ευνοϊκή ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που ανακοινώνει το υπουργείο Οικονομικών

Σε μια νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προχωράει το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να εισπράξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος από τα περίπου 8-10 δισ. Ευρώ χρεών προς το δημόσιο που θεωρούνται εισπράξιμα και αφορούν περίπου 900.000 οφειλέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ρύθμιση που προωθεί το ΥΠΟΙΚ αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, ούτως ώστε να τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2012.

Οι οφειλέτες θα μπορέσουν να επωφεληθούν από το νέο ευνοϊκό καθεστώς είτε καταβάλοντας εφάπαξ τα χρέη τους με διαγραφή του συνόλου των προσαυξήσεων, είτε αποπληρώνοντας τις οφειλές τους με δόσεις, οι οποίες μπορεί να φτάσουν ακόμη και τις 60. Στην παραπάνω ρύθμιση θα υπαχθούν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οφειλές από φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΦΚ, διάφορα τέλη, καθώς και κάθε είδους εισφορές και φόροι που εισπράττονται από τις ΔΟΥ ή τα τελωνεία.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς και υπέρ τρίτων, που είναι βεβαιωμένες στις ΔΟΥ ή στα τελωνεία, θα μπορούν να ρυθμιστούν είτε εφάπαξ με απαλλαγή 100% από τις προσαυξήσεις είτε σε μηνιαίες δόσεις ως εξής:
– Από 2 έως 12 με έκπτωση 90% στις προσαυξήσεις.
– Από 13 έως 24 με έκπτωση 75%.
– Από 25 έως 36 με έκπτωση 60%.
– Από 37 έως 48 με έκπτωση 45%.
– Από 49 έως 60 με έκπτωση 25% στις προσαυξήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.