Τετ-α-τετ Βενιζέλου – Νταβούτογλου στη Νέα Υόρκη απόψε

B7690481E59C286C7CAD9424DF74EFB7.jpg

Με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου θα συναντηθεί, απόψε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην υπουργική Εβδομάδα της 68ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, αναμένεται να συζητηθούν θέματα διμερών σχέσεων και ζητήματα της περιοχής.

Εκτός από τον κ. Νταβούτογλου, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί σήμερα με τους ομολόγους του Ιράν, του Κοσόβου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και θα μιλήσει στη σημερινή Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας αναφορικά με τα Άτομα με Αναπηρία.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Αναπηρία (IDA) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Ιωάννης Βαρδακαστάνης, θα μιλήσει στην αρχή της Συνάντησης του ΟΗΕ, όπως και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και ο πρόεδρος της 68ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, αντιπρόσωπος της Αντίγουα και Μπαρμπούδα στον διεθνή Οργανισμό John W. Ashe.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος θα παραστεί στη δεξίωση που θα παραθέσει απόψε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.