ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ – ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΗΣ ΜΑΡΙΑΣ

showarticleimage2 Πανηγυρική δικαίωση του προσωπικού αγώνα του συμπολίτη Νίκου Πουλκουρτζή, αποτελεί η δέσμευση στη Βουλή του Υφυπουργού Υγείας Αντώνιου Μπέζα, σύμφωνα με την οποία όλα τα αναλώσιμα υγειονομικά για τους ασθενείς με τετραπληγία και παραπληγία, θα χορηγούνται στο εξής δωρεάν και με την έγκριση απλά του θεράποντος ιατρού!

Πρόκειται ουσιαστικά, για μια απόφαση που ευνοεί στο πρόσωπο της κόρης του Νίκου Πουλκουρτζή, όλα τα άτομα με παρόμοιες ανίατες ασθένειες στην Ελλάδα, αφού μέχρι σήμερα τα δυσβάσταχτα έξοδα για αυτά τα αναλώσιμα υλικά, τα επωμίζονταν οι οικογένειες των πασχόντων.

Ως γνωστόν, ο Πατρινός βιοπαλαιστής, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, όταν πριν από μερικούς μήνες είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας, τόσο έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, όσο και στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα. Στο πλευρό του είχε και την τετραπληγική κόρη του Μαρία που πάσχει εδώ και χρόνια από μία σπάνια ασθένεια, κίνηση που προκάλεσε πανελλήνιο θόρυβο, συγκίνηση, αλλά και την κινητοποίηση των ΜΜΕ.

Τα ευχάριστα νέα, ήρθαν μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, ανάμεσά τους και ο Αχαιός πολιτικός Νίκος Καραθανασόπουλος.

Παράλληλα, στην απάντηση του Υφυπουργού Υγείας, προβλέπεται εφόσον απαιτηθεί, η χορήγηση και πρόσθετων ειδών αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής, που θα γίνεται με παραπομπή του αιτήματος για έγκριση, προς το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.