Τα φύλλα πορείας και οι αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας

olme-greece_600_375_-1520156780 Στη χθεσινή ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ, και στην οποία παραβρέθηκε η πλειονότητα φορέων και σωματείων, αποφασίστηκε πανηλειακό συλλαλητήριο για την Πέμπτη το απόγευμα έξω από το 2ο Λύκειο Πύργου. Η Πέμπτη επελέγη συμβολικά καθώς είναι η πρώτη μέρα επιστράτευσης των εκπαιδευτικών σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης. Παράλληλα, σήμερα στις 12 πραγματοποιείται και η συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηλείας στις εγκαταστάσεις του 4ου Λυκείου Πύργου.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, Γιάννης Γιαννόπουλος, έκανε λόγο για πρωτοφανή απόφαση, αφού πρόκειται ουσιαστικά για «δίκη προθέσεων», καθώς η κυβέρνηση προχώρησε σε «προληπτική επιστράτευση» στέλνοντας φύλλα πορείας σε 88.000 εκπαιδευτικούς –ακόμα και αδειούχους- δίχως καν να έχει αποφασιστεί η απεργία, θυμίζοντας εποχές «ιδιωνύμου».

Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη ο αγώνας των εκπαιδευτικών να γίνει κτήμα όλης της κοινωνίας και οι πολίτες και οι εργαζόμενοι να ζητήσουν από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες τους να ενισχύσουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.