Τα τροφαντά οπίσθια έχουν και τα καλά τους……

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα τροφαντά οπίσθια είναι δείγμα καλής υγείας! Όπως ισχυρίζεται ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τα πλεονεκτήματα των παχουλών οπισθίων και γλουτών είναι τέτοια που μπορούν να σε προφυλάξουν ακόμη κι από ασθένειες όπως ο διαβήτης.

Τα παχουλά οπίσθια ασπίδα κατά του διαβήτη

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το λίπος που συσσωρεύεται στο κάτω μέρος του σώματος, στους μηρούς και στα πόδια, το οποίο είναι δύσκολο να «καεί» παρά τις δίαιτες και τις συμβουλές διατροφής που κατά καιρούς ακολουθείς, σε αντίθεση με τον λίπος του στομάχου μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης (LDL) και αυξάνει εκείνα της καλής χοληστερίνης (HDL) που προστατεύουν τις αρτηρίες από την σκλήρυνση.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής Jimmy Bell από το Hammersmith Hospitals NHS Trust, το λίπος που συσσωρέυεται στους γλουτούς και τα οπίσθια διασπάται πιο αργά από το κοιλιακό λίπος οπότε παράγει λιγότερες φλεγμονώδεις κυτοκίνες, χημικές ουσίες που έχουν συσχετιστεί με τον διαβήτη, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και την παχυσαρκία. Γι΄αυτό όπως τονίζει ο ίδιος η καύση του λίπους από την περιοχή των γλουτών δε θεωρείται ωφέλιμη.

Άλλο τροφαντή άλλο παχύσαρκη!

Βέβαια αυτό δε σημαίνει πως το υπερβολικό πάχος είναι ένδειξη υγείας. Τα τροφαντά οπίσθια σίγουρα οφελούν αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως το τροφαντό έχει πολύ μεγάλη απόσταση από την παχυσαρκία.

Η συσσώρευση υπερβολικά μεγάλης ποσότητας λίπους μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία γι΄ αυτό και σε αυτήν την περίπτωση επιβάλλεται η αντιμετώπιση του προβλήματος με σωστή διατροφή κ άσκηση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.