Τα «στέκια» που αγαπήσαμε……(foto)

Μπορεί να έχουν κλείσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά υπάρχουν ακόμα στο μυαλό και στις καρδιές κάθε Αμαλιαδίτη και κάθε Αμαλιαδίτισσας που στην ηλικία του έχει μπροστά, τουλάχιστον το «3»! Ήμασταν κομμάτι τους και ήταν κομμάτια της καθημερινότητάς μας. Εκεί ερωτευτήκαμε ίσως για πρώτη φορά, απογοητευτήκαμε, χαρήκαμε, γελάσαμε, κλάψαμε, διασκεδάσαμε. Πάνω από όλα διασκεδάσαμε και δημιουργήσαμε φιλίες. Αληθινές φιλίες που άντεξαν μέσα στη «μανία» του χρόνου και κρατούν μέχρι και σήμερα.

Ο λόγος φυσικά για τα εφηβικά μας στέκια, κάπου εκεί, από τα μέσα της δεκαετίας του 80? μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 90?. Και για όσους έχουν ξεχάσει τα ονόματα, πράγμα αδύνατο, ας θυμηθούμε μερικά: «Mad Cup», «Traffic», «Olympia», «Cotton Club» μετέπειτα «Hot Line», «Καφετέρια Αμαλία» για τους πιο παλιούς, «Πλατό», «Big Ben», «Avenue», «AutoStop», «Underground», «Παγοποιείο»   και πολλά ? πολλά ακόμα, για να φτάσουμε στις αρχές της δεκαετίας του 90? στα: «Midnight Traffic»,  «Προσωπείο», «Άλλοθι» πρώην «Πρόσωπα», «Κήπο» (καλοκαιρινή Traffic), «Prive», «Ένθεν» που δυστυχώς μας το «στέρησε» ο σεισμός του 2008, «Rock Cafe»,  «Retro» ίσως το μοναδικό που υπάρχει ακόμα!

Φυσικά υπήρχαν και τα μαγαζιά της Κουρούτας για τις καλοκαιρινές μας «αποδράσεις»: «Kahlua», «Babel», «Baywatch» και άλλα πολλά!

Η «λίστα» βέβαια δεν τελειώνει εδώ? Απλά η «μνήμη» δεν βοηθάει άλλο!

Πόσες αναμνήσεις αλήθεια; Πόσες στιγμές ζήσαμε μέσα σε αυτά τα μαγαζιά, αν και η λέξη μαγαζιά δεν μπορεί να τα χαρακτηρίσει. Ήταν «στέκια» με όλη τη σημασία της λέξης. Τα στέκια μιας «αθώας» εποχής που πέρασε και «χάθηκε». Όπως «χάθηκαν» και τα ξέγνοιαστα χρόνια μας, μεγαλώνοντας οι ίδιοι και αναλαμβάνοντας ευθύνες. Όπως «χάθηκαν» και τα ίδια μας τα στέκια στο πέρασμα των χρόνων?

«Χάθηκαν» αλλά δεν ξεχάστηκαν. Και δεν πρόκειται να ξεχαστούν για όσο ακόμα θα «χτυπάνε» οι καρδιές μας!

 

 

 

 

 

 

ΠΑΤΡΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.