Τα παιδιά της κρίσης παραμένουν παχύσαρκα! Που ζουν οι μικροί πρωταθλητές των κιλών

Μπορεί σε καιρό κρίσης οι περισσότεροι να κάνουμε οικονομία και πολλά παιδιά να μην έχουν πια τα προς το ζην, υπάρχουν όμως και κάποια άλλα που εξακολουθούν να επιδίδονται στο υπερβολικό φαγητό. Αποτέλεσμα η παιδική παχυσαρκία και πάλι να είναι στα ύψη.

Πρόσφατη μελέτη δείχνει πως, πάνω από
τρία στα 10 Ελληνόπουλα είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα με συνέπεια το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας να γίνεται πιο αναγκαίο από ποτέ.

Τα πρώτα στοιχεία επιδημιολογικής μελέτης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Σχεδίου Δράσης, σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου δείχνουν το ποσοστό «υπερβαρότητας» (παχύσαρκα και υπέρβαρα παι? ?ιά) στο 34,4%, με τα αγόρια να αναδεικνύονται σε αρνητικούς «πρωταθλητές», καθώς το αντίστοιχο ποσοστό τους φθάνει το 35,7%, έναντι 33,1% των κοριτσιών.

Ειδικότερα το 25% των παιδιών αποδείχθηκαν υπέρβαρα και το 9,4% παχύσαρκα, ενώ το υψηλότερο ποσοστό υπέρβαρων/παχύσαρκων παιδιών εντοπίζεται από την 4η έως την 6η τάξη του Δημοτικού, με 36,5%. Από την 1η έως την 3η τάξη το ποσοστό είναι 35,1% και από την Α’ έως την Γ’ Γυμνασίου 31%.

Στο κόκκινο βρίσκονται τα παιδιά στα Ιόνια Νησιά καθώς υπέρβαρα είναι περίπου 4 στα 10 (40,5%), ενώ ψηλά βρίσκεται και η Δ.Μακεδονία με 4 στα 10 παιδιά να είναι υπέρβαρα/παχύσαρκα. Στο 38,6% προσδιορίζεται το ποσοστό στα νησιά του Β. Αιγαίου και στο 37,7% στην Κρήτη όταν το «χαμηλότερο» ποσοστό παχύσαρκων και υπέρβαρων παιδιών εντοπίζεται στην Ήπειρο, με ποσοστό 31,8%.

Στην Αττική και Θεσσαλονίκη τα νούμερα είναι στο 33,6% και 33%, αντίστοιχα.

Πηγή: iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.