ΤΑΙΠΕΔ: Ενδιαφέρον Cosco για ενίσχυση παρουσίας σε ΟΛΠ

Για έντονη επιθυμία της Cosco να ενισχύσει την παρουσία της στο λιμάνι του Πειραιά έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, μιλώντας στο Σκάι, ο οποίος βρίσκεται στην Κίνα, μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Η Cosco δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον και ο πρωθυπουργός μας είναι ανοικτός να συζητήσει οποιαδήποτε σημαντική ανάμειξη περαιτέρω και ενίσχυση της θέσης της Cosco στον Πειραιά», τόνισε ο κ. Σταυρίδης, προσθέτοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει διεξοδική συζήτηση για το θέμα.

Η Cosco έχει αναλάβει από το 2009 την διαχείριση και αναβάθμιση δύο προβλητών του Πειραιά, αυξάνοντας σημαντικά τον όγκο των εμπορευμάτων που διακινούνται μέσω του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά βελτίωσε τη διεθνή του θέση το 2011 στον παγκόσμιο χάρτη, ανεβαίνοντας από την 93η στην 76η θέση, με βάση τα στοιχεία του ΟΛΠ που παραθέτει το Reuters.

Ο κ. Σταυρίδης τόνισε ότι το ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψε συμφωνία με την China Development Bank για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για την πώληση ποσοστού σε ΔΕΚΠΑ/ΔΕΣΔΑ, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σημείωσε ότι δεν αναμένεται να δοθεί νέα παράταση πέραν της 29ης Μαΐου, οπότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

«Στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ στις 29 του μηνός οριστικά τελειώνει το θέμα της ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, οπότε ελπίζω εκεί να έχουμε θετικά αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Πηγή:Voria

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.