Τέσσερα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής

 Τέσσερα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής

Τέσσερα νέα μέτρα τα οποία εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν στον περιορισμό της  φοροδιαφυγής και στην αύξηση των εσόδων του δημοσίου ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών . Μεταξύ αυτών  θα είναι η μείωση στα 500 ευρω από 1.500 ευρω που είναι σήμερα το υψηλότερο ποσό που προβλέπεται για τις συναλλαγές που ισχύουν στο εμπόριο με μετρητά , στον αυστηρότερο έλεγχο των off shore εταιριών , και μεγαλύτερος έλεγχος των ελεγκτικών υπηρεσιών στις δόσεις των στεγαστικών δανείων καθώς εκτιμάται ότι δεν δηλώνονται στις φορολογικές δηλώσε ις.  

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών :

•    Οι υποχρεωτικές συναλλαγές με κάρτες, επιταγές, μεταφορές χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς θα αφορά ποσά άνω των 500 ευρω από 1.500 ευρω που είναι σήμερα.

•    Offshore εταιρείες: Θα δοθεί βαρύτητα στην πραγματική διοίκηση της επιχείρησης, δηλαδή σε αυτόν που ασκεί τον έλεγχο και πραγματοποιεί τις συναλλαγές

•    Δόσεις δανείων: Οι δόσεις των δανείων επειδή είναι τεκμήριο πολλοί αποφεύγουν να τις δηλώσουν . Έτσι από εδώ και στο εξής θα γίνεται διασταύρωση των δόσεων με τα στοιχεία των τραπεζών Στην περίπτωση που διαπιστώνεται ότι η αποπλη ρωμή των δόσεων των δανείων γίνεται με αδήλωτα εισοδήματα θα επιβάλλονται πρόσθετοι φόροι.

•    Μισθωτοί και  συνταξιούχοι  θα έχουν πλέον το δικό τους φάκελο στην εφορία. Στον φάκελο αυτό θα αναγράφονται όλες οι ετήσιες δαπάνες από τα ιδιωτικά σχολεία έως την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ.  Επίσης θα υπάρχουν οι καταθέσεις οι τόκοι των καταθέσεων κλπ . Η οποιαδήποτε αλλαγή θα καταγράφεται έτσι ώστε να δικαιολογείται η μεταβολή του ετήσιου εισοδήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.