Τέλος του αγροτικού δικτύου στη δυτική Αχαΐα- ΣΟΣ εκπέμπει ο Δήμος

ALFEIOS-PLIMIRAΣοβαρά τα προβλήματα από την κακοκαιρία στη δυτική Αχαΐα η οποία φαίνεται να δέχεται το δεύτερο πλήγμα μετά το πρόσφατο καταστροφικό πέρασμα του καιρού. Μην ξεχνάμε ότι ο δήμος δυτικής Αχαΐας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος ο μεγάλος όγκος νερού έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο αγροτικό δίκτυο το οποίο κατά 90% έχει καταστραφεί. «Πολλά τα προβλήματα στα χωριά Ματαράγκα, Μιχόι, Βελιτσές, Σπάτα, Καγκάδι και σε όλες τις περιοχές της νοτιοδυτικής πλευράς του δήμου», μεταφέρει ο κ. Ραυτακόπουλος ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στις συγκεκριμένες περιοχές.

Επίσης οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήμα και στο Ριόλο, ενώ σύμφωνα με τους κατοίκους των περιοχών αυτών όσες καλλιέργειες μπόρεσαν και άντεξαν το κύμα της προηγούμενης κακοκαιρίας αυτή τη φορά θα «τελειώσουν». Με τεράστιο όγκο νερού έχουν καλυφθεί καλλιέργειες πατάτας, φράουλας και οπωροκηπευτικών. Οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας, βρίσκονται σε αδιέδοξο. «Αν συνεχίσει έτσι ο καιρός δεν νομίζω να μείνει τίποτα…Οι καλλιεργητές θα τα εγκαταλείψουν», συμπλήρωσε ο κ. Ραυτακόπουλος τονίζοντας χαρακτηριστικά «Και το αγροτικό δίκτυο έχει … τελειώσει…».

Ο αντιδήμαρχος αναφέρει ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί με τα μέσα που διαθέτει, καθώς η έκταση των ζημιών από τον καιρό είναι μεγάλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.