Τέλος στη νοοτροπία «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;»….

Η υπόθεση Κουλούρη, όποια εκδοχή κι αν δεχθεί κανείς, δείχνει τη σήψη του πολιτικού συστήματος που επί 38 χρόνια διοικεί την Ελλάδα. Ενός συστήματος το οποίο στηρίζεται στην παροιμιώδη φράση «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;»
Αυτή η νοοτροπία είναι όμως που οδήγησε στην ασυδοσία πολιτικούς, νομάρχες, δημάρχους και κάθε έναν που κατείχε μια θέση ευθύνης και είχε ως αποτέλεσμα την ατιμωρησία.
Αυτή η νοοτροπία ακόμα και τώρα -που η κρίση έχει βουλιάξει όχι μόνο την οικονομία αλλά και το πολιτικό σύστημα της χώρας- δείχνει να κυριαρχεί και να επιβιώνει.
Τα ερωτήματα που έχουν προκληθεί από το επεισόδιο με τον κ. Κουλούρη πρέπει να διαλυθούν άμεσα. Και όσον αφορά το αν υπήρξαν αυτόφωρα αδικήματα για τα οποία έπρεπε να ασκηθεί άμεσα δίωξη και για το αν υπήρξαν παρεμβάσεις για διευθέτηση του… συμβάντος.
Η πολιτική και οι πολιτικοί βάλλονται από παντού. Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε να υπάρχουν σκιές ακόμα και σε τέτοιου είδους γεγονότα. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι αν η διαφάνεια δεν ξεκινήσει πρώτα από εμάς τους ίδιους και τους εαυτούς μας δεν έχουμε ηθικό δικαίωμα να τη ζητάμε ή να την επιβάλουμε σε άλλους.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, παλιός σύντροφος του κ. Κουλούρη, οφείλει να δώσει εντολή για άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Δεν είναι δυνατόν να μένουν σκιές για δήθεν ευνοϊκή αντιμετώπιση περιπτώσεων όπως η συγκεκριμένη.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι πολιτικοί δεν αντέχουμε να απολογούμαστε και για τέτοια συμβάντα. Και κάθε παράπτωμα ενός εξ ημών έχει αντίκτυπο σε όλους. Έχουμε φθάσει στο επικίνδυνο σημείο όπου αντιμετωπιζόμαστε όλοι ισοπεδωτικά και «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά». Δεν είναι όμως αυτή η πραγματικότητα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και όσοι νιώθουμε διαφορετικοί οφείλουμε να το δείχνουμε.
Αν θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, πρέπει να δώσουμε κύρος στην πολιτική και στους εκφραστές της. Αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει οι ίδιοι, με πράξεις, να περιφρουρήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Και αν δεν υπάρχει η βούληση εκ μέρους των κομμάτων, οφείλουμε να το πράξουμε μόνοι μας οι βουλευτές. Γιατί εμείς είμαστε οι συντελεστές του όρου «πολιτική» και εμείς ζητούμε την ψήφο και την εμπιστοσύνη του λαού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.