Τέλος Σεπτεμβρίου κρίνεται η τύχη των επισφαλών δανείων

pic-0-norm.jpg

Μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας θα πρέπει να καταθέσουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) τα οργανογράμματα αντιμετώπισης του προβλήματος των επισφαλειών που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη της τρόικας, από τα μέσα Αυγούστου έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες των πιστωτικών ιδρυμάτων για όλους τους εναλλακτικούς τρόπους που έχουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Στη βάση αυτών των προτάσεων, οι διοικήσεις τους θα πρέπει τώρα να απαντήσουν στο Ταμείο για το πως θα ξεπεράσουν κι αυτή την διελκυστίνδα.

Το πιθανότερο είναι ότι οδεύουμε προς μια ενδυνάμωση των εσωτερικών μονάδων διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ το πιθανότερο είναι πως ένα μεγάλο κομμάτι του δύσκολου έργου της είσπραξης των δανείων αυτής της κατηγορίας θα ανατεθεί σε τρίτους.

Όπερ σημαίνει ότι θα πωληθεί σε εξειδικευμένα funds. Το πιθανότερο είναι ότι για τον σκοπό αυτό θα μετακληθούν από το εξωτερικό οι διαχειριστές τους, αν και πολλοί από αυτούς έχουν ήδη χτυπήσει τις κατάλληλες πόρτες εντός των ελληνικών ορίων. Αρχικά, οι συνθήκες δεν είχαν κριθεί ώριμες, αλλά τώρα φαίνεται ότι έφτασε η ώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.