Σύσκεψη Δημάρχων της Ηλείας με τον Γ.Γ Επενδύσεων και Ανάπτυξης για το Ε.Σ.Π.Α

espa avgerinΜε πρωτοβουλία της Βουλευτού Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου…

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Γιαννούση είχαν με πρωτοβουλία της Βουλευτού Ηλείας κ.Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου οι επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ηλείας με στόχο τα έργα υποδομής στο Νομό και την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων του Ε.Σ.Π.Α.

Στη δίωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Διονύσιος Μπαλιούκος, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Ιωάννης Λυμπέρης. Το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαηλιού, το Δήμο Ζαχάρως-Κρεστένως εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Λάκης Λαμπρόπουλος. Ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Πηνειού απέστειλαν ενημερωτικό σημείωμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκε η πορεία κατασκευής των έργων που έχουν ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α. στην Ηλεία. Οι εκπρόσωποι των Δήμων της Ηλείας ενημέρωσαν τον κ. Γιαννούση για τα έργα που έχουν συμβασιοποιήσει, και συζητήθηκαν λύσεις για τα προβλήματα που συναντούν προκειμένου να τα ολοκληρώσουν.

Η κα. Αυγερινοπούλου ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα για τη σύσκεψη σημειώνοντας ότι η Ηλεία χρειάζεται αναπτυξιακή ώθηση μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες εξ’αιτίας των επιπτώσεων των πυρκαγιών, των πλημμυρών, αλλά και λόγω της έλλειψης σοβαρών υποδομών (κακοσυντηρημένοι ή ανύπαρκτοι δρόμοι, μικρής χωρητικότητας λιμένες, ανύπαρκτη σιδηροδρομική και αεροπορική σύνδεση).

Η Βουλευτής κάλεσε τον Γενικό Γραμματέα να διερευνήσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων υποδομής τόσο κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, όσο και κατά την επόμενη (2014-2020) παρέχοντας περισσότερη τεχνική βοήθεια στην τοπική αυτοδιοίκηση για την εκπόνηση μελετών. Η κα. Αυγερινοπούλου επεσήμανε ότι τόσο οι Δήμοι, όσο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ωρίμανση έργων για το περιβάλλον, την ενέργεια και την επιχειρηματικότητα δεδομένου ότι η νέα προγραμματική περίοδος του Ε.Σ.Π.Α. θέτει αυτούς ως τομείς προτεραιότητας.

Στη σύσκεψη ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι πρέπει να δοθεί προσοχή στη νέα προγραμματική για έργα που θα είναι απαραίτητα στην Ηλεία και προσέθεσε ότι χρειάζεται  έγκαιρη προετοιμασία των δήμων και καλύτερη συνεργασία με την Περιφέρεια και το Υπουργείο για να υπερπηδηθούν τα προβλήματα. Το Υπουργείο εξετάζει την έκδοση  εγκυκλίου που θα διευκολύνει τους Δήμους στη χρηματοδότηση μελετών για επιλέξιμα έργα από το παρόν Ε.Σ.Π.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.