Σύλληψη για παράνομα τυχερά παιχνίδια στην Αμαλιάδα….(Νεότερη ενημέρωση)

Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα, στη Αμαλιάδα Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, ένας Έλληνας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παράνομη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών. Η σύλληψη του  έγινε στο πλαίσιο στοχευόμενων αστυνομικών ελέγχων, που ενεργούνται για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών.Ο υπεύθυνος του καταστήματος είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε παράνομα ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα.

(Αναλυτικότερη ενημέρωση αργότερα) 16/01/2012

Νέότερη ενήμερωση  17/01/2012

Συνελήφθη χθες (16-1-2012) αργά το απόγευμα, στη Αμαλιάδα Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 57 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παράνομη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών.
Η σύλληψη του 57χρονου έγινε στο πλαίσιο στοχευόμενων αστυνομικών ελέγχων, που
ενεργούνται σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε καφενείο 32χρονης ημεδαπής, η οποία αναζητείται, διαπιστώθηκε ότι ο 57χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε τέσσερα παράνομα ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την “αγορά των παιγνίων” και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.